Dette er en informasjonsside for helsepersonell

Nutricia har et sterkt ønske om å øke kunnskapen om medisinsk ernæring blant helsepersonell. Vi holder sykehus, sykehjem, hjemmetjenesten, studenter, apotek og grossister oppdatert på produkt og utvikling, forskning og studier samt våre kurs og faglige events. Vennligst bekreft at du er helsepersonell for å gå videre. Ønsker du å endre ditt valg i fremtiden, må du slette dine cookies.

Unik aminosyrebasert melkeerstatning

Neocate Junior, for barn over ett år ved matvareallergier eller andre komplekse tilstander

Felles for alle barn, er at deres ernæringsbehov endres ved ett års alder. Barn med langvarig matvareallergi, som f. eks kumelkallergi eller andre kompliserte tilstander er ikke noe unntak. Det er faktisk ekstra viktig å monitorere disse barna for å sikre at de får dekket sitt ernæringsbehov, slik at man skaper optimale vilkår for vekst og utvikling.

Neocate junior er en unik aminosyrebasert melkeerstatning fordi den:

 • Er tilpasset det endrede ernæringsbehovet for barn over ett år og opp til 10 år *2
 • Kan blandes ut til ulike konsentrasjoner og kan både drikkes og brukes i ernæringssonde
 • Er ernæringsmessig komplett og har en ernæringsprofil som gir et forbedret opptak av av vitaminer og mineraler, både som tilskudd og sondeernæring3
 •  Kan brukes som eneste kilde til ernæring fra 1-6 år, eller som tillegg fra ett års alder
 •  God smak, enkel å introdusere, lett å drikke**6, 15-17


* *Neocate Junior er det eneste aminosyrebaserte melkeerstatningen tilpasset barn fra 1-10 år og kan brukes som eneste kilde til ernæring fra 1-6 år.
** 99% etterlevelse ved oralt inntak, sammenlignet med andre aminosyrabaserte erstatninger.6

Neocate Junior gir:

Individtilpasset ernæring

Neocate juniors unike ernæringsprofil har vist å forbedre nivået av mikronæringsstoffer både oralt og enteralt.3 Barn med matvareallergier har større risiko for å bli undervektige og risiko for mangel på næringsstoffer, som jod og Vitamin D. 5, 4

Fleksibel utblanding

Fleksibel utblanding for å møte pasientens ernæringsbehov

0.69 kcal/ml
1 kcal/ml
1.26 kcal/ml

Se utblandingstabell her

Høyere konsentrasjon av Neocate jr. (over 1,26kcal/ml) er ikke anbefalt og bør kun brukes i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog når det finnes et påvist klinisk behov, sammen med løpende monitorering.

Neocate junior kan brukes i sondemating med pumpe og er testet i ulike blandingsforhold med Nutricias Flocare Infinity-pumpe.

God toleranse

En melkeerstatning med god toleranse kan redusere oppkast og malabsorpsjon. Når mer av foreskrevet/anbefalt volum absorberes, er det høyere sannsynlighet for å nå ernæringsmålet. 10

94% oppnår toleranse, vurdert at foreldre og ernæringsfysiologer. 6

God etterlevelse

En melkeerstatning som barn liker, kan bidra til økt etterlevelse av ernæringsbehandlingen, som igjen kan føre til færre sykehusbesøk og reduserte helsekostnader.8,9

Hvorfor vurdere Neocate Junior når matallergien vedvarer etter ett år?

Økt behov

Retningslinjene anbefaler at barn med kumelkallergi bør fortsette med hypoallergen erstatning frem til 2 års alder for å sikre adekvat næringsopptak.12

Vanlige plantebaserte alternativer inneholder ikke den mengden protein, energi eller mikronæringsstoffer, som kreves for å nå de ernæringsmessige behovene til barn med kumelkallergi etter de har fylt ett år. 13

VURDER NEOCATE JUNIOR.

Redusert inntak

Barn med matallergier har større risiko for å oppleve et forstyrret spisemønster. 7

Spisemønsteret kan påvirke matinntaket. Utilstrekkelig inntak av energi, vitaminer og mineraler øker sjansen for underernæring.

Hvis oralt inntak er begrenset og volumet av nåværende erstatning ikke er tilstrekkelig for å møte barnet ernæringsbehov

VURDER NEOCATE JUNIOR.

Eliminasjonsdiett

Å stå på en eliminiasjonsdiett kan påvirke barnets tilvekst.

Data fra Storbritannia viser at barn med matvareallergi løper en større risiko for å bli undervektige*, dette er koblet til antallet matvarer som utgår fra barnets kost. 7

Å forskrive en hypoallergen erstatning kan forbedre tilveksten, både vekt og lengde. 7,14

Når en hypoallergen melkeerstatning for oralt inntak er nødvendig;

VURDER NEOCATE JUNIOR.

Hvorfor vurdere Neocate Junior ved komplekse tilstander og som sondeernæring?

Når standard sondeernæring ikke tolereres
Dårlig toleranse og malarbsorbsjon på helprotein eller hydrolysert sondeernæring kan være koblet til tilstandene nedenfor: 10

Vurder Neocate junior

 

 

Håndtere komplekse tilstander

Neocate Junior:

 • Støtter kliniske tilstander utover allergi
 • Støttet av kvalitetstesting for bruk i sonde
 • Er testet i flere ulike blandingsforhold med Nutricia Flocare Infinity pumpen
 • For barn med komplekse tilstander som er har behov for en aminosyrebasert sondeernæring

VURDER NEOCATE JUNIOR.

Utblanding

Bruk alltid den medfølgende Necate Junior skjeen. 1 skje gir 7,3 g pulver, som tilsvarer 35 kalorier

*Gjelder Neocate Junior Jordbær og Neocate Junior Vanilje.

 

Gradvis opptrapping til Neocate Junior

Selv om mange barn vil tolerere et direkte bytte fra sin nåværende melkeerstatning til Neocate Junior, kan noen sensitive barn ha behov for en gradvis opptrapping ved å blande Neocate Junior med barnets nåværende erstatning

 

Steg 1

Tilbered barnets vanlige erstatning opp til 75% av det volumet som skal inntas. Gjenværende 25% av volumet tilsettes med Neocate junior. Gjenta dette ved hver mating i 1-3 dager.

Steg 3

Tilbered barnets vanlige erstatning opp til 25% av det volumet som skal inntas. Gjenværende 75% av volumet tilsettes med Neocate junior. Gjenta dette ved hver mating i 1-3 dager.

Steg 2

Tilbered barnets vanlige erstatning opp til ca. 50% av det volumet som skal inntas. Gjenværende 50% av volumet tilsettes med Neocate Junior. Gjenta dette ved hver mating i 1-3 dager.

Steg 4

Om det tolereres, tilbered hele det anbefalte volumet med Neocate Junior.

Vårt sortiment av hypoallergene melkeerstatninger for det voksende barnet

Våre produkter

Neocate LCP

Neocate LCP

Komplett, aminosyrebasert ernæringsprodukt til kostbehandling av spedbarn (0-1 år) med kumelkallergi, multimatvareallergi og andre tilstander hvor en elementalkost er anbefalt.

Les mer
Neocate Spoon

Neocate Spoon

Aminosyrebasert næringstilskudd til kostbehandling av barn med kumelkproteinallergi, multimatvareallergi og andre indikasjoner hvor en elementalkost er anbefalt. Neocate Spoon utblandet med vann får en passende konsistens for skje og er velegnet for kumelkallergiske barn som skal tilvennes fast føde. Til barn og spedbarn fra 6 måneders alder.

Les mer
Neocate Junior

Neocate Junior

Neocate Junior er et komplett, hypoallergent, aminosyrebasert ernæringsprodukt til kostbehandling av barn fra 1-10 år med kumelkallergi, multimatvareallergi og andre tilstander der en elementalkost er indikert.

Les mer

Neocate er en serie aminosyrebaserte melkeerstatninger og næringstilskudd til spedbarn og barn. Sammensetningen gjør produktet egnet til bruk ved kostbehandling av kumelkallergi, multimatvareallergi og andre tilstander der en elementalkost er anbefalt.
Neocate næringsmidler til spesielle medisinske formål og er beregnet til ernæringsbehandling av sykdommer og medisinske tilstander og skal brukes under medisinsk tilsyn.
Nutricia støtter WHOs anbefaling om at morsmelk er den beste føden for spedbarnet

Referanser
 1. NNR 2012, Nordic Nutrition Recommendations 2012 – Integrating nutrition and physical activity. 2014, Köpenhamn: Nordic Council of Ministers.
 2. Commission Directive 2006/141/EC.
 3. Sorensen K et al. Poster presented at EAACI Annual Congress. Jun 17-21; Helsinki, Finland. Allergy 2017;72:523(0899).
 4. Meyer R, Pediatr Allergy Immunol 2018;29:689-704.
 5. Thomassen M et al. JPGN 2017 ;806-811
 6. Data on file: Clinical study of the tolerance, compliance and acceptability of Neocate Junior including comparison to previous formula, May 2016, Jan 2017.
 7. Meyer R et al. J Hum Nutr Diet 2014;27:227-235.
 8. Epifanio M et al. BJSTR 2020;25.01.18811-18816
 9. Miraglia M, et al. Ital J Pediatr. 2015;41:42.
 10. Meyer R et al. J Hum Nutr Diet 2020;34:1:13-23.
 11. Nutritional requirements for children in health and disease, Dietetics: Great Ormond Street Hospital for Children, 6th Ed. (2015).
 12. Luyt D et al. ClinExperimental All 2014;44:642-672.
 13. Bath S et al. British Journal of Nutrition 2017;118(7):525-535.
 14. Meyer R et al. J Gastroenterol Hepatol 2014; 29:1764-1769.
 15. Sorensen K, et al. Allergy. 2017;72:523(0899).
 16. Yucel, E et al. FAAM-Eurobat Poster FP47, Oct 17 2020.
 17. Miraglia M, et al. Ital J Pediatr. 2015;41:42.
  .