Informasjonskapselerklæring

Vi i Danone ønsker å være åpne og transparente i hvordan vi bruker informasjonskapsler og hva dette innebærer for deg. Noen av informasjonskapslene vi bruker er avgjørende for funksjonaliteten til vårt nettsted, men det er også informasjonskapsler du kan velge bort eller blokkere.

Vi etterstreber å gi deg tilstrekkelig informasjon om informasjonskapslene vi bruker, slik at du kan ta et velfundert valg når det gjelder informasjonen du deler med oss.

Hvis du har ytterligere spørsmål eller kommentarer, må du gjerne kontakte oss via vår kontaktside

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 5. april 2018

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten fil som lagres på PCen eller mobilenheten din. Den har en unik ID tilordnet din enhet og gjør at nettstedet kan huske dine handlinger og preferanser (som sted, språk, skriftstørrelse og andre displaypreferanser) i en tidsperiode. På den måten behøver du ikke legge inn informasjonen hver gang du kommer tilbake til nettstedet eller veksler fra én side til en annen. Informasjonskapsler kan også hjelpe deg å tilpasse søkeopplevelsen din.

Det er ikke alle informasjonskapsler som inneholder personlig informasjon, men der de gjør det vil vi behandle denne informasjonen som persondata i henhold til vår Personvernerklæring.

Vi behandler også informasjonskapselinformasjon som persondata der den er forbundet med din konto eller annen kontaktinformasjon.

Informasjonskapseltyper

Det er to hovedkategorier informasjonskapsler: permanente informasjonskapsler og øktinformasjonskapsler. Permanente informasjonskapsler forblir på enheten din inntil de slettes manuelt eller automatisk. Øktinformasjonskapsler forblir på enheten din inntil du lukker nettleseren, og da slettes de automatisk.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Det er helt generelt flere grunner til at vi bruker informasjonskapsler:

  • Informasjonskapsler som er absolutt nødvendige for at nettstedet skal fungere og sette deg i stand til å benytte de tjenester vi leverer;
  • Informasjonskapsler som innhenter data relatert til bruken av vårt nettsted og dets yteevne. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre våre nettprodukter og -tjenester;
  • Informasjonskapsler vi bruker for å tilpasse og optimere din opplevelse på vårt nettsted. Disse informasjonskapslene lagrer informasjon om dine valg som tekststørrelse, språk og skjermoppløsning.
  • Informasjonskapsler som plasseres av tredjemann for utvidede tjenester (som informasjonskapsler på sosiale medier) eller for annonseringsformål.
    Se nærmere informasjon om de typer informasjonskapsler vi bruker under.

Absolutt nødvendige informasjonskapsler

Dette er informasjonskapsler vi trenger for å kunne tilby det et nettsted som fungerer ordentlig og som gjør at du kan benytte de tjenestene vi tilbyr.
Hvis disse informasjonskapslene blokkeres, vil du ikke kunne vårt nettsted.

Liste over absolutt nødvendige informasjonskapsler:

 

Formål Type data som innhentes Informasjonskapselnavn Hvor lenge oppbevares informasjonskapselen?
Informasjon om informasjonskapsel og godkjenning Godkjenning _gid Informasjonskapselen som vi bruker for dette formålet vil utgå i øktens slutt

 

 

Analyse- og yteevnerelaterte informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene hjelper oss å måle trafikkmønstre for å finne ut hvilke områder av nettstedet vårt som er besøkt. Vi bruker dette til å granske en besøkendes vaner, slik at vi kan forbedre våre nettprodukter og -tjenester. Vi kan registrere IP-adresser (dvs. de elektroniske adressene til datamaskiner tilkoplet Internett) for å analysere trender, administrere nettstedet, spore brukeres bevegelser og innhente bre demografisk informasjon.

Disse informasjonskapslene er ikke avgjørende for nettstedet, og vi vil alltid be om ditt samtykke før vi plasserer disse informasjonskapslene. Du kan trekke tilbake ditt samtykke når som helst. Se mer informasjon under.

Liste over yteevne-informasjonskapsler

Formål Type data som innhentes Informasjonskapselnavn Hvor lenge oppbevares informasjonskapselen?
Samle inn statistikk om
brukeren av nettsiden for at man over tid skal kunne forbedre
brukeropplevelsen
Tid brukt på siden, henvisende sider, nettleserhistorikk, hvilke sider som besøkes _ga 2 år

 

Samle inn statistikk om
brukeren av nettsiden for at man over tid skal kunne forbedre
brukeropplevelsen
Tid brukt på siden, henvisende sider, nettleserhistorikk, hvilke sider som besøkes gat_UA-36277200-3 Informasjonskapselen som vi bruker for dette formålet vil utgå i øktens slutt

Tredjeparts informasjonskapsler

Dette er informasjonskapsler som plasseres på nettstedet vårt av tredjepart på våre vegne. Disse informasjonskapslene gjør at vi kan lage tilpassede annonser på andre nettsteder, basert på informasjon om deg som dine sidevisninger på vårt nettsted. Våre nettsteder kan også plassere informasjonskapsler for tredjepartstjenester som f.eks sosiale medier.

Vi leverer ikke personlig informasjon til noen tredjepart som plasserer informasjonskapsler på vårt nettsted. Tredjeparter kan imidlertid anta at brukere som samhandler med eller klikker på en persontilpasset annonse eller innhold på vårt nettsted faller inn under en gruppe annonsen eller innholdet er rettet mot. Vi har ikke tilgang til eller kontroll over informasjonskapsler eller annet annonsører og tredjeparts nettsteder kan bruke. Slike tredjeparters informasjonspraksis er ikke omfattet av vår Personvern- eller Informasjonskapselerklæring. Vennligst ta direkte kontakt med dem for nærmere informasjon om deres personvernpraksis.

Disse informasjonskapslene er ikke avgjørende for nettstedet, og vi vil alltid be om ditt samtykke før vi plasserer disse informasjonskapslene. Du kan trekke tilbake ditt samtykke når som helst. Se mer informasjon under

Dine preferanser

Det er mulig å begrense eller blokkere informasjonskapsler eller til og med slette informasjonskapsler som allerede er lagret på enheten din. Hvis du gjør det, vil du eventuelt ikke kunne få tilgang til visse deler av vårt nettsted, og vi kan oppfatte det slik at du aldri har besøkt oss før, og derfor vise deg Informasjonskapselerklæringen på nytt og be om ditt samtykke i å plassere informasjonskapsler.

Du kan også begrense eller blokkere informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din. Se spesifikk informasjon i nettleserens Hjelp-del for å finne ut hvordan du skal håndtere dine informasjonskapselinnstillinger.

Slik kontakter du oss

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller klager vedrørende informasjonskapsler, vennligst kontakt oss

Nutricia Norge AS
Drammensveien 123, 0277 Oslo
Norge

Kontakt oss