KetoCal 4:1 LQ

KetoCal 4:1 LQ

KetoCal 4:1 LQ er en komplett drikkeferdig ernæring som også kan gis som sondemat. Til kostbehandling av medikamentell resistent epilepsi og andre tilstander hvor en ketogen kost er indikert. Kan brukes som eneste næringskilde for barn 1-10 år og som komplement til øvrig mat fra 10 år.

Produktark

Vi har for tiden dessverre leveringsproblemer på KetoCal 2,5:1 LQ, KetoCal LQ 4:1 LQ nøytral og vanilje. Produktene er for øyeblikket utsolgt og situasjonen vil være utfordrende de neste 4 ukene. Vi anslår at leveringsproblemene gradvis vil løses fra midten av juli 2022.
Årsaken er en avbrytelse i produksjonen av tetra-pakningene. Årsaken er løst, men avbrytelsen medførte at det må gjennomføres ekstra kvalitetskontroller.
Alternative produkter kan være KetoCal 4:1 pulver. Vi har ikke leveringsproblemer på KetoCal 3:1 eller 4:1 pulver. Også produktene MCT oil, Calogen og Liquigen er tilgjengelig.

Vi beklager det intrufne og ulempene dette medfører.

KetoCal 4:1 LQ er ernæring for spesielle medisinske formål og brukes i kostbehandlingen av medikamentresistent epilepsi men også ved andre sykdommer og tilstander der en ketogen kost er indisert.

KetoCal 4:1 LQ er næringsmiddel med høyt fett- og lavt karbohydratinnhold med ratio 4:1. Den er næringsmessig komplett for barn 1-10 år og som tilskudd for barn over 10 år.
Inneholder fett, melkeprotein, aminosyrer, karbohydrat, vitaminer, mineraler og sporstoffer samt Nutricias multifiberblanding mf6™.
Tilsatt de langkjedete fettsyrene (LCP) dokosaheksaensyre (DHA) og arakidonsyre (ARA). Fri for transfett. Glutenfri. Finnes i smakene nøytral og vanilje.

KetoCal 4:1 LQ inneholder per pakning (200 ml):

  • 300 kcal
  • 29,6 g fett fra palme- søya og solsikkeolje samt DHA og ARA (89 E%)
  • 1,22 g karbohydrat fra multifiberblandingen MF6 og sukrose (1,5 E%)
  • 2,24 g kostfiber (1,5 E%)
  • 6,18 g protein fra melk og ekstra aminosyrer (8 E%)

Smaksvarianter

Nøytral og vanilje.

Indikasjon

Til kostbehandling av medikamentresistent epilepsi og andre tilstander hvor en ketogen kost er indisert, f.eks. sykdommer i karbohydratstoffskiftet, som pyruvatdehydrogenasemangel (PDHD) og glukosetransportør type 1 (GLUT1)-defekt.

Dosering

Anbefalt mengde bør bestemmes av lege eller klinisk ernæringsfysiolog og avhenger av alder, vekt og medisinsk tilstand. Det er viktig å være helt sikker på at dette ernæringsproduktet med høyt fettinnhold tolereres når det introduseres en ketogen kost for første gang. Derfor bør det i begynnelsen gis i en mindre konsentrert form eller i et mindre volum.

Forsiktighetsregler

Pasienten bør observeres med tanke på hypoglykemi, nyresten, hyperlipidemi og adekvat vekst. Det er viktig å være sikker på at dette ernæringsproduktet med høyt fettinnhold tolereres når det introduseres en ketogen diett for første gang. Derfor bør det i begynnelsen gis i en mindre konsentrert form eller i et mindre volum. Det er viktig å sørge for tilstrekkelig med væsketilførsel i tillegg.

Bruksanvisning

Til bruk som næringdrikk eller sondeernæring: Rist produktet godt i minst 5 sekunder før bruk. Smaker best avkjølt. Bør drikkes umiddelbart. Ved sondeernæring anbefales det at sonden skylles med lunkent vann (ca. 37ºC) mellom hver mating.

Holdbarhet

Åpnet pakning oppbevares i kjøleskap og brukes innen 24 timer.

Oppbevaring

Uåpnet pakning oppbevares tørt og ikke over normal romtemperatur. Best-før-dato står beskrevet på pakningen. Kan ikke fryses.

Relatert materiell

Produktbrosjyre

Sortimentsguide for spesialprodukter

Last ned

Bestillingsinformasjon

KetoCal 4:1 LQ Nøytral
Varenummer: 97 07 05 Bestillingsnr.: 113356
Pakningsstørrelse: 32 x 200 ml

KetoCal 4:1 LQ Vanilje
Varenummer: 95 75 43 Bestillingsnr.: 113350
Pakningsstørrelse: 32 x 200 ml

Relaterte produkter

KetoCal 3:1

KetoCal 3:1

KetoCal 3:1 er ernæringsmessig komplett ernæring i pulverform med høyt fett- og lavt karbohydratinnhold. Til kostbehandling av medikamentell resistent epilepsi og andre tilstander hvor en ketogen kost er indikert. Kan brukes som eneste næringskilde for barn i 0-6 år og som tilskudd til øvrig mat fra 6 år.

Les mer
KetoCal 4:1

KetoCal 4:1

KetoCal 4:1 er ernæringsmessig komplett ernæring i pulverform med høyt fett- og lavt karbohydratinnhold. Til kostbehandling av medikamentell resistent epilepsi og andre tilstander hvor en ketogen kost er indikert. Kan brukes som eneste næringskilde for barn 1-10 år og som tilskudd til øvrig mat fra 10 år.

Les mer
Print Side