OVERRASKENDE GOD SMAK

Når dine pasienter opplever begrenset smak, kan en ny vri pirre smaksløkene og hjelpe dem med å spise det de skal. Vi introduserer derfor to nye og forfriskende smaksvarianter: kjølende agurk- og limesmak og kjølende kokossmak til vårt Nutridrink sortiment.

Opplever pasientene dine smaksforandringer eller sensoriske utfordringer?

Kjenner du igjen dette: “Mat smaker ikke det samme lenger»? Det er mulig at pasienten din opplever smaksforandringer eller sensoriske utfordringer, noe som kan gjøre det vanskelig å opprettholde næringsinntaket.

Ikke la pasientene dine gå ned i vekt
Det er ikke meningen at pasienter skal gå ned i vekt når de er syke eller under rehabilitering. Underernæring kan føre til dårligere behandlingsresultater. Dine pasienter trenger derfor din hjelp til å sette i gang med næringsdrikker, samt sikre at de fortsetter med behandlingen så lenge det er behov.

 

Tilpass smaken for dine pasienter

Når dine pasienter opplever begrenset smak, kan en ny vri pirre smaksløkene og hjelpe dem med å spise det de skal. Vi introduserer derfor to nye og forfriskende smaksvarianter: kjølende agurk- og limesmak og kjølende kokossmak til vårt Nutridrinksortiment. Utviklet i samarbeid med pasienter med smaksforandringer og sensoriske utfordringer.

 

Nutridrink Compact Protein for smaksforandringer kommer i følgende smaker:

Kjølende Agurk- og limesmak (Nyhet!)
  • Inneholder komponenter fra mentol som gir en kjølende effekt og aktiverer den trigeminale sans. Kan være et godt alternativ ved dårlig smak i munnen – gir en mer frisk følelse med mentol.

Les mer om Nutridrink Compact Protein

 

Varmende Tropisk ingefærsmak
  • Inneholder varmende komponenter fra chili som aktiverer den trigeminale sans. Kan være et godt alternativ dersom maten virker smakløs – gir en varmende, krydret følelse med chili.

Les mer om Nutridrink Compact Protein

Nøytral
  • Er nøytral for smaksløkene og luktesansen. Den er et godt alternativ ved hypersensitivitet ovenfor lukt da den ikke tilfører ytterligere stimuli – også et godt alternativ ved metallisk smak i munnen.

Les mer om Nutridrink Compact Protein

Kjølende kokossmak (Nyhet!)
  • Inneholder komponenter fra mentol som gir en kjølende effekt og aktiverer den trigeminale sans. Kan være et godt alternativ ved dårlig smak i munnen – gir en mer frisk følelse med mentol.

Les mer om Nutridrink Compact Protein

Kjølende rød fruktsmak
  • Inneholder komponenter fra mentol som gir den kjølende effekten og aktiverer den trigeminale sans. Kan være et godt alternativ ved dårlig smak i munnen – gir en mer frisk følelse med mentol.

Les mer om Nutridrink Compact Protein

Ernæring ved kreft dame

70 % av kreftpasienter opplever smaksforandringer

Prevalensen av smaks- og luktforandringer blant kreftpasienter er høy både før, under og opp til et år etter behandling.2 Smaksforandringer eller sensoriske utfordringer kan føre til underernæring og dårligere behandlingsresultat.3 Men behandlingen bør ikke begrenses av smak!

 

Les mer om smaksforandringer og kreftbehandling

Fortsatt ikke overbevist? Les mer om forskningen bak Nutridrink

Bruk av næringsdrikker på sykehus og i hjemmet har, i kliniske studier, vist forbedret energiinntak, næringsinntak, vektstatus, samt evne til å utføre dagligdagse gjøremål.4

Les mer

BESTILLING AV VAREPRØVER, NUTRIDRINK COMPACT PROTEIN

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vil du vite mer om Nutridrink Compact Protein? Kontakt oss

Book et møte med våres distriktssjefer eller ring vår ernæringsrådgiver.

Anne Haugskott Rivelsrud

Distriktssjef Voksen; Viken, Innlandet, Vestland, Rogaland, Nordland

anne.rivelsrud@danone.com41 44 65 06

Christin Sommerschild

Distriktssjef Sykehus Midt- og Nord Norge

christin.sommerschild@danone.com91 85 74 69

Ingunn Hillestad Minelle

Distriktssjef Voksen; Oslo, Vestfold og Telemark, Agder

ingunn.minelle@danone.com91 35 59 69

Referanser
  1. Ogawa T et al. Journal of Oral Rehabilitation 2017 44; 626–635
  2. Spott en et al. 2017 Subjecti ve and objecti ve taste and smell changes in cancer. Annals of Oncology 28: 969–984, 2017.
  3. Boltong A, Keast R, Aranda S. Experiences and consequences of altered taste, flavour and food hedonics during chemotherapy treatment. Support Care Cancer 2012; 20(11): 2765–2774.