Dette er en informasjonsside for helsepersonell

Nutricia har et sterkt ønske om å øke kunnskapen om medisinsk ernæring blant helsepersonell. Vi holder sykehus, sykehjem, hjemmetjenesten, studenter, apotek og grossister oppdatert på produkt og utvikling, forskning og studier samt våre kurs og faglige events. Vennligst bekreft at du er helsepersonell for å gå videre. Ønsker du å endre ditt valg i fremtiden, må du slette dine cookies.

ERNÆRINGSSTØTTE TIL BARN OG FORELDRE

FORELDREHÅNDBOK ‘ADHD & DÅRLIG MATLYST’ – TIPS & RÅD VED MÅLTIDER

Det kan være utfordrende for foreldre å styre de daglige måltidsrutinene når barnets matlyst blir dårligere på grunn av medisiner. Frokost er et spesielt viktig måltid, ettersom matlysten vanligvis fortsatt er bra før legemidlene tas om morgenen. I denne overordnede guiden foreslås små tips & råd for å øke det totale næringsinntaket i løpet av dagen.

24 TIMERS MÅLTIDSKLOKKE

Klikk på klokkeslettene for å se enkle råd som du kan gi til foreldrene, om hvordan de kan øke barnets næringsinntak gjennom dagen. Del måltidsklokken med foreldrene - du finner den i Foreldrehåndboken.

08:00

Fokuser på frokost, før nedsatt appetitt setter inn

10:00

Mellommåltid, vurder næringsdrikk

12:00

Matpakke på skolen, vurder næringsdrikk

15:00

Mellommåltid, vurder næringsdrikk

18:00

Middag, vurder å berike maten med næringsdrikk

19:00

Mellommåltid, vurder næringsdrikk

Den lyselilla sirkelen i klokken illustrerer bivirkningen, nedsatt appetitt etter inntak av medikamenter kl. 08. Den nøyaktige påvirkning er individuell og illustrasjonen er kun ment som en indikasjon.

ERNÆRINGSBEHANDLING AV BARN MED ADHD

Hvis nedsatt appetitt og vektreduksjon blir et problem som påvirker barnets tilvekst og utvikling, finnes det flere ulike måter å støtte barnet og familien. Hvert barn og hver familie må finne den metoden som passer dem best, med støtte fra helsepersonell. Måter å øke næringsinntaket:

  • Justering eller bytte av medikament
  • Foreldreopplæring, support og samarbeid
  • Rådgivning fra klinisk ernæringsfysiolog
  • Berikning av mat, f.eks. med næringsdrikker

Med berikning av mat, f.eks. med næringsdrikker, kan man øke det totale næringsinntaket for barn med ADHD og nedsatt appetitt.

Vil du vite mer om Fortini næringsdrikker?

MER OM ADHD

BARN MED ADHD OG RISIKO FOR UNDERERNÆRING

Det er vist at opptil 65 % av barn som behandles med ADHD-medikamenter, opplever dårlig matlyst. Lær mer om konsekvensene ved nedsatt appetitt.

Les mer

SCREENING AV BARN MED ADHD

Barn diagnostisert med ADHD som er under medikamentell behandling har blitt rapportert å ha en 60 % høyere risiko for å være undervektige. Lær mer om screening for disse pasientene.

Les mer

FORTINI: NÆRINGSDRIKKER FOR BARN MED ADHD

En bedre ernæringsstatus er assosiert med generell forbedret velvære og kan også forbedre det generelle kliniske resultatet for underernærte barn med ADHD. Les mer om hvordan FORTINI kan hjelpe.

Les mer

ADHD & KLINISK DOKUMENTASJON

Det er omfattende klinisk dokumentasjon på at næringsdrikker er en effektiv, ikke-invasiv løsning. Dette gjelder underernærte pasienter som klarer å innta vanlig mat, men i utilstrekkelig grad i forhold til ernæringsanbefalinger.

Les mer
Print Side