FORTINI - HJELPER BARN MED ADHD

NÆRINGSDRIKKER SOM TILSKUDD TIL UNDERERNÆRTE BARN MED ADHD

Næringsdrikker* er registrerte næringsmidler til spesielle medisinske formål ved sykdomsrelatert underernæring og kan anbefales av helsepersonell som et næringstilskudd når daglig inntak av mat ikke er tilstrekkelig, for barn med nedsatt matlyst i forbindelse med bruk av ADHD-medikamenter. Næringsdrikker har en tilpasset næringssammensetning som gir kalorier, proteiner, vitaminer og mineraler som barnet trenger for å vokse og utvikle seg optimalt.

En bedre ernæringsstatus er assosiert med generell forbedret velvære29 og kan også forbedre det generelle kliniske resultatet for underernærte barn med ADHD.

FORTINI NÆRINGSDRIKKER

Fortini næringsdrikker er tilpasset barn fra 1 år som av ulike årsaker ikke får dekket sitt næringsbehov gjennom vanlig kost. Ett eksempel er barn med ADHD i risiko for underernæring som følge av nedsatt appetitt fra medikamentell behandling. Fortini har høyt innhold av næring og energi og kan brukes som tilskudd til de vanlige måltidene, samt som eneste næringskilde.

Fortini næringsdrikker finnes i ulike smaker og konsistenser. Det gir en stor mulighet for variasjon, slik at barna kan variere og finne sine favoritter, og dermed gjøre det enklere å følge ernæringsbehandlingen.

 

UTFORSK FORTINI-FAMILIEN HER:

Fortini Creamy Fruit

Fortini Compact Multi Fibre

Fortini Multi Fibre

Fortini Smoothie

INSPIRASJON MED FORTINI

Fortini er best å servere avkjølt og kan drikkes som mellommåltid, eller som et tillegg til lunsjen eller middagen. Fortini kan også brukes som ingrediens i barnets favorittmåltid. Foreldre til pasienter med ADHD kan ha nytte av tips & råd og oppskrifter. Last ned vårt inspirerende oppskriftshefte her eller bestill gratis eksemplarer ved å sende oss en e-post på nutricia@nutricia.no 

For barn som har problemer med å innta større volumer kan Fortini Compact Multi Fibre være et godt alternativ. Bildet nedenfor viser næringsverdi per 125 ml kompakt flaske, som tilsvarer samme innehold som i de vanlige 200 ml Fortini flaskene.

MYE NÆRING I EN LITEN FLASKE

product bottle
 • yoghurt nutrition icon

  ENERGI

  1260kJ/300kcal = tilsvarer innholdet i 5 dl yoghurt

 • grains nutrition icon

  FIBER

  3 g = tilsvarer innholdet i 29 g havregryn

 • fat nutrition icon

  FETT

  13,6 g = tilsvarer innholdet i 17 g smør

 • fruit nutrition icon

  KARBOHYDRATER

  35,6 g = tilsvarer innholdet i ca. 1/3 av et eple

 • cheese nutrition icon

  KALSIUM

  210 mg = tilsvarer innholdet i 2 1/2 skiver ost

 • meat nutrition icon

  JERN

  3 g = tilsvarer innholdet i 133 g kjøttdeig

 • egg nutrition icon

  PROTEIN

  7 g = tilsvarer innholdet i 1 egg

FORSLAG TIL DAGLIG INNTAK AV FORTINI

Fortini som et næringstilskudd:

 • 4-8 år: 1-3 flasker/dag (300-900 kcal/dag)
 • 9-12 år: 1-4 flasker/dag (300-1200 kcal/dag)

Antall næringsdrikker per dag kommer an på alder, kroppsvekt og medisinsk tilstand, og skal kun anbefales av helsepersonell.

Har du pasienter som er eldre enn 12 år? Se vårt store sortiment innenfor næringsdrikker fra 12 år og oppover: Nutridrink

FORELDREHÅNDBOK – TIPS & RÅD FOR DAGLIGE MÅLTIDSRUTINER VED ADHD

Næringsdrikker kan brukes som et tilskudd til barnets totale næringsinntak, som del av et daglig måltid når matlysten er lav og påvirket av ADHD-medikamentene. Næringsdrikken kan gis som et mellommåltid, som en del av matpakken eller tilsettes barnets favorittmat.

MER OM ADHD

BARN MED ADHD OG RISIKO FOR UNDERERNÆRING

Det er vist at opptil 65 % av barn som behandles med ADHD-medikamenter, opplever dårlig matlyst. Lær mer om konsekvensene ved nedsatt appetitt.

Les mer

SCREENING AV BARN MED ADHD

Barn diagnostisert med ADHD som er under medikamentell behandling har blitt rapportert å ha en 60 % høyere risiko for å være undervektige. Lær mer om screening for disse pasientene.

Les mer

ERNÆRINGSSTØTTE FOR BARN MED ADHD

Det er flere måter å støtte barn med ADHD for å forbedre næringsinntaket under de daglige måltidsrutinene. Les tips og råd ved måltider for barn med ADHD.

Les mer

ADHD & KLINISK DOKUMENTASJON

Det er omfattende klinisk dokumentasjon på at næringsdrikker er en effektiv, ikke-invasiv løsning. Dette gjelder underernærte pasienter som klarer å innta vanlig mat, men i utilstrekkelig grad i forhold til ernæringsanbefalinger.

Les mer
Print Side