Dette er en informasjonsside for helsepersonell

Nutricia har et sterkt ønske om å øke kunnskapen om medisinsk ernæring blant helsepersonell. Vi holder sykehus, sykehjem, hjemmetjenesten, studenter, apotek og grossister oppdatert på produkt og utvikling, forskning og studier samt våre kurs og faglige events. Vennligst bekreft at du er helsepersonell for å gå videre. Ønsker du å endre ditt valg i fremtiden, må du slette dine cookies.

nutricia-125-logo

4 November 2021

Nutrica 125 år

I 1896 førte et forskningsmessig gjennombrudd til starten av det som i dag er Nutricia. Den tyske professoren Alexander Backhaus traff Dr. Johannes van der Hagen, en nederlandsk doktor og folkehelseinspektør, på en medisinsk konferanse i Berlin. Siden den gang har Nutricias ernæringsløsninger endret livene til millioner av mennesker over hele verden.Del artikkel

nutricia johannes-van-der-haagen-professor-backhaus

Nutricia er født

På slutten av 1900-tallet, ble utilstrekkelig ernæring ansett som en av hovedgrunnene til spedbarnsdød i Europa. Mødre som ikke var i stand til å amme, måtte ofte ty til melk fra dyr, uvitende om at denne melken var uegnet for spedbarn og kunne være sykdomsbærende.

I laboratoriet sitt studerte Prof. Backhaus hvordan morsmelk var satt sammen og kom opp med en formula som kunne brukes til å mate spedbarn med som var lettere fordøyelig enn kumelk. I 1896 skaffet Dr. Johannes van der Hagen og hans bror Martinus, eksklusive rettigheter fra Prof. Backhaus til å produsere melken i storskala i den nederlandske byen som vi i dag kjenner som Zoetermeer.

Brødrene kalte selskapet sitt Nutricia, etter Prof. Backhaus’ laboratorie Nutricia Zentrale, som stammer fra det latinske ordet ‘nutrire’, som igjen betyr «å mate». Ved å alltid være på utkikk etter ny utvikling innen ernæringsvitenskap, ble Nutricia en av de første til å pionere medisinsk ernæring i de kommende årene.

Engasjementet for banebrytende ernæringsinnovasjoner som dekker pasientens behov, fortsetter å inspirere oss hver dag. Vi tror medisinsk ernæring kan påvirke folks helse i tider med behandling og rekonvalesens, og vi vil fortsette å kjempe for dens kraft, i dag og i fremtiden.

-Ellen Struif, Global Brand Director i Nutricia

Positivt innvirkning på livet til millioner av mennesker over hele verden

Nutricias portefølje av ernæringsløsninger støtter pasienter fra tidlig liv og videre inn i alderdommen. Sammen med partnere over hele verden, fortsetter Nutricia å utvikle banebrytende ernæringsløsninger. Klikk på en av våre ulike kompetanseområder i lenken nedenfor, for å lære mer om innvirkningen på folks liv under behandling og på veien til bedring. Les mer her

 

Nutricia i dag

Nutricia har en lang historie når det kommer til samarbeid med helsevesenet for å sikre at ernæring er en integrert del av pasientbehandlingen. Nylig lanserte Nutricia NutriCOVer-programmet for å støtte uavhengig  klinisk forskning og utvikling av ernæringsveiledning for rekonvelesens for COVID-19-pasienter. Programmet bevilget 1 million €uro for å støtte investorledede studier som utforsker ernæringsmessige behov og styring av underernæring under rekonvalesens etter alvorlig COVID-19-infeksjon.

Nutricia fortsetter å forplikte seg til å jobbe for at så mange som mulig skal ha tilgang til livsendrende og livreddende helseutfall gjennom vår innovative medisinske ernæring.

pediatric-drm-happy-boy-guitar

Vår Historie

Siden 1896 har vi pionert oppdagelser som har forandret livene til mennesker rundt om i verden.

Les mer

Om Oss

Nutricia Advanced Medical Nutrition er en spesialisert helsedivisjon i næringsmiddelselskapet Danone.

Les mer
Print Side