Vår Historie

Siden 1896 har vi pionért oppdagelser som har forandret livene til mennesker rundt om i verden. Inspirert av våre grunnleggere, lever denne banebrytende ånd videre i dag, og driver vår nysgjerrighet og forpliktelse til å oppdage mer.

1896

Vår start: Dr. Jan van der Hagen og hans bror Martien får rettigheter til å fremstille Professor Backhaus’ morsmelkerstatning.

1901

De navngir selskapet Nutricia NV.

1905

Vi begynner å eksportere vår første Medisinske Ernæringsprodukt for diabetes pasienter og utvikler en ny metode som øker holdbarheten til våre produkter. I 1905, deltar vi også i en konkurranse innen mat og helse for barn og vinner flere priser.

1923

Vi utvikler våre første retningslinjer innen ernæring for barn og pasienter.

1924

Vi utgir vårt første hefte for helsepersonell – In The Doctor’s Office – med retningslinjer for ernæring for barn.

1946

Vi setter opp vårt eget dedikerte forskningsanlegg: Nutricia Forskning er født. Vi lanserer Olvarit, den første “klar-til-servering” maten med grønnsaker i Nederland.

1948

Vi presenterer et team av dietister for å gi informasjon og utvikle utdanning for helsepersonell.

1950

Vi fortsetter å utvikle innovative produkter som Amirige (for premature barn), Nutriton (anti-refluks), Almiron-A og Nutrix (frokostblanding for spedbarn).

1956

Vi lanserer de første produktene for metabolske sykdommer og PKU

1970

Nutrison, en “klar-til-servering” og komplett sondenæringsprodukt introduseres på markedet.

1984

Pepti Junior lanseres, vårt første spesialprodukt for kumelkallergikere

1986

Vi setter opp en gratis kundeservicelinje som foreldre kan ringe når de trenger råd og veiledning om deres barns ernæring.

1995

Vi inkorporerer LCPs (DHA og AA) i vår formula for premature barm, Nenatal og blir det første selskapet som inkluderer singelcellen LCPs i spedbarnsformler.

1998

Vi patenterer vår prebiotiske blanding (scGOS/lcFOS 9:1) etter å utforsket hele spektret av både kort og langkjedete oligosakkarider i morsmelk. To år senere, lanserer vi den første prebiotiske formulaen – et verdensomspennende gjennombrudd.

2007

Nutricia blir en del av Danone, som styrker vårt globale misjon om å bringe helse gjennom mat til så mange mennesker som mulig.

2009

Takket være vår innovasjon i teknologi, lanserer vi Fortisip Compact (Nutridrink Compact), den første medisinske ernæringsdrikke i lavt volum.

Produktet skal brukes under medisinsk tilsyn.

2011

Vi etablerer vårt forskningssenter i Biopolis, Singapore.

2012

Vi lanserer Souvenaid, en innovasjon innen ernæring; en medisinsk næringsdrikk spesielt tilpasset pasienter med Alzheimers sykdom.

Produktet skal brukes under medisinsk tilsyn.

2013

Nutricia Forskning åpner et nymoderne forskningssenter i Utrecht Science Park, Nederland, for å akkselerere innovasjon innen Ernæring for Barn.  Samarbeid er nøkkelen i vår R&D (forskning og utvikling) tilnærming.

2015

Vi lanserer flere produkter og tjenester for gravide og ammende mødre på tvers av kanaler som signaliserer vår forpliktelse til de svært viktige første 1000 dagene i et barns liv.

Kontakt oss