4 November 2021
Nutrica 125 år
I 1896 førte et forskningsmessig gjennombrudd til starten av det som i dag er Nutricia. Den tyske professoren Alexander Backhaus traff Dr. Johannes van der Hagen, en nederlandsk doktor og folkehelseinspektør, på en medisinsk konferanse i Berlin. Siden den gang har Nutricias ernæringsløsninger endret livene til millioner av mennesker over hele verden.
Del artikkel
Nutricia er født
På slutten av 1900-tallet, ble utilstrekkelig ernæring ansett som en av hovedgrunnene til spedbarnsdød i Europa. Mødre som ikke var i stand til å amme, måtte ofte ty til melk fra dyr, uvitende om at denne melken var uegnet for spedbarn og kunne være sykdomsbærende.
I laboratoriet sitt studerte Prof. Backhaus hvordan morsmelk var satt sammen og kom opp med en formula som kunne brukes til å mate spedbarn med som var lettere fordøyelig enn kumelk. I 1896 skaffet Dr. Johannes van der Hagen og hans bror Martinus, eksklusive rettigheter fra Prof. Backhaus til å produsere melken i storskala i den nederlandske byen som vi i dag kjenner som Zoetermeer.
Brødrene kalte selskapet sitt Nutricia, etter Prof. Backhaus’ laboratorie Nutricia Zentrale, som stammer fra det latinske ordet ‘nutrire’, som igjen betyr «å mate». Ved å alltid være på utkikk etter ny utvikling innen ernæringsvitenskap, ble Nutricia en av de første til å pionere medisinsk ernæring i de kommende årene.
Engasjementet for banebrytende ernæringsinnovasjoner som dekker pasientens behov, fortsetter å inspirere oss hver dag. Vi tror medisinsk ernæring kan påvirke folks helse i tider med behandling og rekonvalesens, og vi vil fortsette å kjempe for dens kraft, i dag og i fremtiden.
-Ellen Struif, Global Brand Director i Nutricia
Positivt innvirkning på livet til millioner av mennesker over hele verden
Nutricias portefølje av ernæringsløsninger støtter pasienter fra tidlig liv og videre inn i alderdommen. Sammen med partnere over hele verden, fortsetter Nutricia å utvikle banebrytende ernæringsløsninger. Klikk på en av våre ulike kompetanseområder i lenken nedenfor, for å lære mer om innvirkningen på folks liv under behandling og på veien til bedring. Les mer her
Nutricia i dag
Nutricia har en lang historie når det kommer til samarbeid med helsevesenet for å sikre at ernæring er en integrert del av pasientbehandlingen. Nylig lanserte Nutricia NutriCOVer-programmet for å støtte uavhengig klinisk forskning og utvikling av ernæringsveiledning for rekonvelesens for COVID-19-pasienter. Programmet bevilget 1 million €uro for å støtte investorledede studier som utforsker ernæringsmessige behov og styring av underernæring under rekonvalesens etter alvorlig COVID-19-infeksjon.
Nutricia fortsetter å forplikte seg til å jobbe for at så mange som mulig skal ha tilgang til livsendrende og livreddende helseutfall gjennom vår innovative medisinske ernæring.
Vår Historie
Siden 1896 har vi pionert oppdagelser som har forandret livene til mennesker rundt om i verden.
Les mer