Nutrini

Nutrini

Fullverdig sondeernæring til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos barn fra 1-6 år eller 8-20 kg med normalt energibehov og som trenger fiberfri diett. Inneholder 1 kcal/ml.

Produktark

Proteinsammensetning med 60 % myse og 40 % kasein. En høy andel myseprotein gir raskere vetrikkeltømming og kan være assosiert med bedre toleranse (1-3). Beriket med en blanding av langkjedete fett fra fiskeolje. Blandingen er særlig rik i innhold av dokosaheksaensyre (DHA). Mangel på DHA er en risikofaktor for sub-optimal nevrologisk utvikling. Nutrini inneholder også en blanding av naturlige karotenoider som er viktige bestander i frukt og grønnsaker. De positive effekter av karotenoider er mye av bakgrunnen for rådet om å spise 5 frukt og grønt om dagen. Glutenfri og laktosefattig.

 

Nutrini

Indikasjon

Til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos barn fra 1-6 år eller 8-20 kg med normalt energibehov. Nutrini brukes til barn som trenger en fiberfri diett.

Dosering

Beregnes av lege eller klinisk ernæringsfysiolog.

Kontraindikasjoner

Spedbarn. Pasienter med galaktosemi. Intoleranse mot en eller flere av produktets ingredienser.

Forsiktighetsregler

Medisin skal ikke tilsettes sondeernæringen. De fleste medisiner har en pH som varierer fra den i sondeernæringen, og kan føre til koagulering av proteiner og tette sonden.

Administrasjon

Ch ≥ 6 kan gravitasjon eller enteral ernæringspumpe benyttes. Nutricia anbefaler at enteral ernæringspumpe benyttes ved administrasjon av sondeernæring til barn.

Holdbarhet

12 måneder fra produksjonsdato. Etter åpning inntil 24 timer. Holdbarhetsdato på pakningen.

Oppbevaring

Lagres tørt og mellom 5 – 25 °C.

Bestillingsinformasjon

Nutrini
Varenummer: 979459 Bestillingsnr. 132061
Salgsenhet til apotek/sykehus:
12 x 500 ml flaske

Nutricias unike produktegenskaper

Karotenoidblanding

Nutricia bruker en blanding av ulike typer karotenoider i alle sine sondeløsninger og i de fleste næringsdrikker.

Les mer

SE OPPLÆRINGSFILM OM PRODUKTET HER

Relaterte produkter

Nutrini Multi Fibre

Nutrini Multi Fibre

Komplett sondeernæring, med eller uten kostfiber, til barn fra 1-6 år eller 8-20 kg med normalt energibehov. Inneholder 1 kcal/ml.

Les mer
Nutrini Energy

Nutrini Energy

Nutrini Energy er en fullverdig sondeernæring til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos barn fra 1-6 år eller 8-20 kg med et høyt kaloribehov og som trenger fiberfri diett. Inneholder 1,5 kcal/ml.

Les mer
Nutrini Peptisorb

Nutrini Peptisorb

Komplett, peptidbasert sondeernæring med MCT-fett til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring til barn fra 1-6 år eller 8-20 kg med malabsorpsjonstilstander og/eller fordøyelsesproblemer. Inneholder 1 kcal/ml.

Les mer

Referanser

(1) Daly A, Johnson T, MacDonald A. J Hum Nutr Diet 2004;17:365-70.
(2) Billeaud C, Guillet J, Sandler B. Eur J Clin Nutr 1990; 44: 577-83.
(3) Fried MD, Khoshoo V, Secker DJ et al. J Peidatr 1992; 120: 569-72.

Print Side