Nutrini Low Energy Multi Fibre
Komplett sondeernæring med redusert energitetthet tilsatt kostfiber til barn fra 1-6 år eller 8-20 kg med redusert energibehov over lang tid. Inneholder 0,76 kcal/ml. Tilsatt fiskeolje. Glutenfri. Laktosefattig.
ProduktarkNutrini Low Energy Multi Fibre har en energitetthet
på 0,76 kcal/ml. Konsentrasjonen av protein, vitaminer, mineraler
og sporstoff pr. 100 kcal er høyere sammenlignet med Nutrini Multi Fibre.
Nutrini Low Energy er en ernæringsmessig komplett
sondeernæring tilsatt en blanding av 6 forskjellige kostfibre,
Nutricias patenterte multifiberblanding mf6™, i en mengde
tilpasset barn fra 1-6 år eller 8-20 kg. mf6™-blandingen
reflekterer den fibersammensetning man får fra et normalt og
variert kosthold. Studier har vist at denne fiberblandingen gir en
bedret transittid og reduserer oppblåsthet (1), prebiotisk effekt –
økt mengde bifidobakterier (2), gir økt produksjon av kortkjedete
fettsyrer (3), reduserer forekomst av diare (4) og reduser forekomst
av forstoppelse (5).
Proteinsammensetningen i Nutrini Low Energy Multi Fibre
består av 60 % myseprotein og 40 % kaseinprotein. Et høyt
innhold av myseprotein gir raskere ventrikkeltømming,
som kan forbedre toleransen (6-8).
Nutrini Low Energy Multi Fibre inneholder en blanding av
karotenoider som finnes i frukt og grønnsaker9.
Nutrini Low Energy Multi Fibre er tilsatt en blanding langkjedete
fettsyrer fra fiskeolje som har en høyere andel av omega-3-
fettsyren dokosaheksaensyre (DHA) enn eikosapentaensyre (EPA).
Tilsatt fiskeolje. Glutenfri. Laktosefattig.
Indikasjon
Til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos barn fra 1-6 år eller 8-20 kg med lavt energibehov over lang tid. Eksempler på diagnosegrupper som ofte har redusert energibehov er barn med: cerebral parese, nevromuskulære sykdommer, myelo-meningocele, Downs syndrom og ryggmargstrauma (etter den akutte fase). Multifiberblandingen mf6™ hjelper til å normalisere tarmfunksjonen.
Dosering
Doseringen er individuell og skal bestemmes i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog.
Kontraindikasjoner
Spedbarn. Pasienter med galaktosemi. Barn som trenger en fiberfri diett. Intoleranse mot en eller flere av produktets ingredienser
Forsiktighetsregler
Brukes med forsiktighet til barn over 6 år. Ikke fortynn eller tilsett medikamenter direkte til sondeernæringen. De fleste medisiner har en pH som varierer fra den i sondeernæringen, og kan føre til koagulering av proteiner og tette sonden.
Administrasjon
Nutricia anbefaler at enteral ernæringspumpe benyttes ved administrasjon av sondeernæring til barn. Ch ≥ 6 kan gravitasjon eller enteral ernæringspumpe benyttes. Innholdet kontrolleres og ristes godt før bruk. Anvendes romtemperert.
Holdbarhet
12 måneder fra produksjonsdato. Holdbarhetsdato på flasken. Hengetider: Når flasken er tilkoblet ernæringssettet (aseptisk håndtert, lukket system), har den den en hengetid på maks. 24 timer. Når korken tas av flasken (i et åpent system) har flasken en hengetid på maks. 8 timer. Oppbevaring etter åpning: Når flasken er åpnet (folie perforert og ernæringssettet fjernet), skal flasken lukkes og oppbevares i kjøleskap i maks. 24 timer.
Oppbevaring
Lagres tørt og mellom 5 – 25°C.
Bestillingsinformasjon
Nutrini Low Energy Multi Fibre
Varenummer: 951179 Bestillingsnr. 132190
Salgsenhet til apotek/sykehus: 12 x 500 ml flaske
Nutricias unike produktegenskaper
MF6 (Multi Fibre-blanding)
Nutricia bruker en blanding av 6 forskjellige fibrer i Multi Fibre-blandingen.
Les merKarotenoidblanding
Nutricia bruker en blanding av ulike typer karotenoider i alle sine sondeløsninger og i de fleste næringsdrikker.
Les merReferanser
(1) Silk DB, et al. Clin Nutr 2001;20(1):49–58.
(2) Guimber D et al Br J Nutr. 2010 104(10):1514-22.
(3) Schneider SM, et al. Clin Nutr 2006;25(1):82–90.
(4) Wierdsman NJ, et al. Ned Tijdschr Dietisten 2001; 56:243–7.
(5) Trier E, Wells JCK, Thomas AG. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1999;28(5):595 (Abstract).
(6) Billeaud C, Guillet J, Sandler. B. Eur J Clin Nutr 1990; 44: 577-83.
(7) Fried MD, Khoshoo V, Secker DJ et al. J Peidatr 1992; 120: 569-72.
(8) Barksy DL. NCP 2002; 17: 51 (N7).
(9) Vaisman, N. et al. Clin Nutr 2006; 25: 897-905.