BARN MED KUMELKALLERGI - DIN ANBEFALING TELLER
Foreldre stoler på helsepersonells anbefaling av spesialernæring, når amming enten ikke er mulig eller ikke gir tilstrekkelig næring til et barn med kumelkallergi. De forskjellige produktene på markedet inneholder ulike næringskomponenter, og din anbefaling har betydning for både barnet og familien. Morsmelk er uten tvil den aller beste ernæringen for alle spedbarn, også de med kumelkallergi.
Morsmelk er kompleks med mangfoldige strukturer som skal gi barnet best mulig vekst, samt utvikle immunsystem, tarmer og hjerne. Nutricias forskning støtter amming ved å forske på de unike komponentene i morsmelk. Vi ønsker å bedre forstå sammensetningen og de relaterte fordelene, slik at vi kan bruke dette som inspirasjon i utviklingen av innovative ernæringsløsninger, der fullamming ikke er mulig.
Les mer på NUTRICIA RESEARCH om vår forskning på morsmelk.
Morsmelk er den beste kilden til næring for alle spedbarn, og amming har er stort antall både kortsiktige og langsiktige fordeler både for spedbarn og mødre.
Den største ernæringskomponenten i morsmelk er karbohydrater, spesielt laktose, som utgjør mer enn halvparten av næringskilden. Den nest største er fett, deretter proteiner – primært myse – og tilslutt oligosakkarider, mest kjent som kostfiber eller prebiotika. [1,2]
• Optimal vekst og modning [3]
• Optimal hjerne- og synsutvikling [4,5]
• Optimal kognitiv utvikling [6,7,8]
• Beskyttelse mot infeksjoner og sykdommer [9-13]
• Beskyttelse mot allergier og astma [14-20]
Hver komponent, og kombinasjonen av disse, er det som gir spedbarnet en rekke fordeler.
Pepticate og Pepticate PLUS er basert på mer enn 40 års forskning morsmelkens sammensetning og fordeler. De er utviklet ikke bare med formålet om å gi symptomlindring til kumelkallergiske barn, men også å etterligne de fordelene barnet får fra morsmelk. Pepticate inneholder derfor blant annet både laktose og oligosakkarider (kostfiber).
Referanser for tabell [21] . Beregnet ut fra <15% av karbohydrat er oligosakkarider (laktoseverdier, som utgjør 80-90 %, ganget med 1,15).
Oligosakkaridene i morsmelk, også kalt kostfiber eller Human Milk Oligosaccharides (HMOs), består av mer enn 200 ulike strukturer som til sammen gjør en jobb for å bygge spedbarnets immunsystem gjennom mage/tarm. I 2002 introduserte Nutricia den unike miksen av kort- og langkjedede oligosakkarider (kostfiber), som kalles GOS/FOS 9:1, i samme forhold som i morsmelk, med lignende funksjonelle egenskaper som hos spedbarn som ammes.
• Økt nivå av gode bakterier og redusert nivå av potensielt skadelige bakterier [22]
• Reduserer forekomst av allergisymptomer, slik som eksem [23-25]
• Lavere forekomst av infeksjoner [26-27]
• Mer hyppig og mykere avføring, som ligner på den hos spedbarn som ammes [28]
Fordelene ved våre oligosakkarider er validert i mer enn 40 kliniske studier og er beskrevet i mer enn 90 forskningsartikler.
I 2016, publiserte World Allergy Organization (WAO) en ny, evidensbasert anbefaling om supplement av prebiotika/oligosakkarider (slik som GOS og FOS) for alle spedbarn som ikke fullammes. Nutricias unike prebiotikablanding, GOS/FOS 9:1, var kilden i 85 % av melkeerstatninger i studiene som ble evaluert og er bakgrunn for de nye retningslinjene. [29]
Barn med kumelkallergi tåler laktose, og det er mange fordeler ved laktose for barnet. [30-33]
Barn diagnostisert med kumelkallergi og som får melkeerstatning, vil fortsatt ha nytte av laktose, hvis familien får anbefalt en spesiell melkeerstatning som inneholder laktose.
Bidrar til optimal vekst og utvikling [35]
Bidrar til bedre aksept og dermed mer fornøyde barn og familier [36]
Støtter en optimal utvikling av bein [37]
Bidrar til en prebiotisk effekt av mikrobiota [38]
I Nutricia fokuserer vi på hvordan riktig ernæring tidlig i livet, kan påvirke utvikling av allergi, håndteringen av allergi og den overordnede immunhelsen. Vi er stolte av å kunne tilby det bredeste sortimentet innenfor hypoallergene produkter for kostbehandling ved allergi.
2–3 % av alle barn rammes av melkeallergi. Nesten alle får symptomer i løpet av det første leveåret. Allergien gir seg ofte til kjenne når barnet begynner å få grøt eller spesialernæring som inneholder kumelk.
Les merSymptomer på kumelkeallergi kan vises på mange forskjellige måter og store variasjoner mellom forskjellige barn. Dette kan noen ganger bidra til å forsinke et melkeallergisk barns korrekte diagnose.
Les merKumelkproteinallergi er klassifisert som enten IgE-mediert eller ikke-IgE-mediert, og diagnosen er ikke alltid like lett å stille.
Les merNutricia støtter WHOs retningslinjer om at morsmelk er den beste føden for spedbarnet. Ta alltid kontakt med helsepersonell dersom du mistenker at barnet ditt har melkeallergi. Informasjon på denne websiden erstatter ikke kontakt med helsepersonell.