Nye anbefalinger om prebiotika

18 November 2017

Nye anbefalinger om prebiotika

Denne artikkelen er kun for helsepersonell

Bakgrunn for studien

Allergiske sykdommer har en prevalens på 10% hos spedbarn hvor foreldrene eller søsken har allergier, og 20-30% for de som har en med allergi i familien. Intestinal mikrobiota kan modulere immunologiske og inflammatoriske systemiske responser og påvirker dermed utviklingen av sensibilisering og allergi. Prebiotika – ikke-fordøyelige oligosakkarider som stimulerer vekst av probiotiske bakterier – har blitt rapportert å modulere immunresponser, og deres tilskudd har blitt foreslått som et forebyggende inngrep.

Målsetning  

WAO kalte inn et veiledningspanel for å utvikle evidensbaserte anbefalinger vedrørende bruk av prebiotika for forebygging av allergi.

Metoder

WAO sitt veiledningspanel identifiserte de mest relevante kliniske spørsmål om bruk av prebiotika for forebygging av allergi. De utførte en systematisk gjennomgang av randomiserte kontrollerte studier om prebiotika og gikk gjennom bevis om pasientverdier og preferanser og ressursbehov (frem til januar 2015, med en oppdatering 29 juli, 2015). De fulgte “the Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation (GRADE)” for å utvikle anbefalinger.Del artikkel

Visste du at?

Pepticate og Pepticate PLUS er de eneste hypoallergene melkeerstatningene på markedet som inneholder prebiotiske kostfibre. Les mer om produktene HER.

Print Side