Ernæring er avgjørende for å bli frisk

Har du nylig vært alvorlig syk eller innlagt på sykehus?

Etter sykehusinnleggelse eller sykdom, er ikke alltid kroppen eller funksjonsevnen nødvendigvis den samme som før. Kroppen kan fortsatt være påvirket av sykdommens påkjenning og trenger tid på å komme seg.

Du kan oppleve vekttap, og uansett om du er normalvektig, undervektig eller overvektig, er sykdomsrelatert vekttap  et dårlig tegn. Det kan derimot påvirke funksjonsevnen og svekke immunforsvaret, som igjen kan øke risikoen for infeksjoner. Det kan gjøre deg mindre selvstendig og avhengig av andre for å utføre hverdagslige oppgaver,

Det er derfor viktig å følge med på næringsinntaket når du skal bli helt frisk etter sykdom. En god ernæringsstatus kan hjelpe deg å gjenvinne styrke, opprettholde livskvalitet og selvstendighet.

Selv om du er frisk etter sykdom, kan det fortsatt være vanskelig å møte behovet for energi og protein gjennom kun et vanlig kosthold. I så fall kan lege, annet helsepersonell eller apotek anbefale Nutridrink næringsdrikker. Næringsdrikker er registrert som medisinsk ernæring for spesielle medisinske formål og skal brukes i samråd med helsepersonell. De gir ekstra energi, protein, fett og mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler og sporstoffer) som du kanskje ikke får fra vanlig mat.

Les mer om næringsdrikker og utvalget av Nutridrink næringsdrikker her

Nutricia om ernæring etter sykdom

Riktig bruk er viktig

Hvis helsepersonell har anbefalt Nutridrink næringsdrikker, er det viktig å følge instruksjonene som blir gitt for å oppnå best mulig effekt av næringsdrikken. Næringsdrikker kan for eksempel hjelpe deg med  å gjenvinne styrke og livskvalitet.

Iblant kan det være vanskelig å huske på å ta næringsdrikken. Hvis dette er et problem for deg, forsøk å lage en påminnelse på telefonen din, eller heng en lapp på kjøleskapet.

Hvis du opplever vanskeligheter med å få i deg anbefalt mengde næringsdrikker, snakk med legen din, ernæringsfysiolog eller apotek.

  • Mindre volum

Nutricia tilbyr også Nutridrink Compact, en mer konsentrert næringsdrikk med et volum på 125ml.

  • Ulike konsistenser

Noen av produktene er flytende, mens andre har konsistens som en dessert eller pudding.

  • Et utvalg av smaker

De fleste produktene er tilgjengelige i et bredt utvalg av smaker. Enten du liker sjokolade, vanilje eller forskjellige fruktsmaker, kan du finne noe du liker.

  • Ulik temperatur

De fleste ernæringsprodukter er best når de er avkjølt, men kan også nytes  romtemperert eller svakt oppvarmet, som f. eks. næringsdrikker med sjokolade eller kaffesmak.

Hvis du ikke har fått anbefalt medisinsk ernæring enda, men opplever svekket appetitt og vektnedgang grunnet sykdom, er det viktig å oppsøke helsepersonell eller lege for råd.

Denne informasjonen er ikke ment å erstatte medisinske råd. Følg alltid anbefalinger gitt av helsepersonell helsemyndigheter for oppdaterte råd.  Snakk med helsepersonell hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Les mer

Svekket appetitt ved sykdom

Et sunt kosthold er essensielt for god helse, men dessverre kan sykdom påvirke matinntaket ditt.

Les mer
Print Side