Svekket appetitt ved sykdom

Når sykdom fører til nedsatt appetitt og gjør hvert måltid til en kamp

Sykdom kan føre til redusert appetitt, men også lukt og smaksendringer kan føre til endrede matpreferanser.

Du kan få mindre lyst til å spise, føle kvalme bare ved tanken på å spise eller kanskje maten rett og slett ikke smaker det samme som før.

Hvis appetitten er svekket, er det bra å spise mat som har et høyt energinivå og samtidig passe på å få i seg nok protein. Proteiner viktig for å bygge og opprettholde muskelmasse, som hjelper deg med å gjenvinne styrke og funksjonsevne.

Hvis du ikke klarer å oppfylle ernæringsbehovet ditt gjennom vanlig mat, kan legen din, annet helsepersonell eller apotek anbefale Nutridrink næringsdrikker. Nutridrink er registrert som medisinsk ernæring for spesielle medisinske formål, og skal brukes i samråd med helsepersonell.

Les mer om næringsdrikker og utvalget av Nutridrink næringsdrikker HER

Nutricia ernæring ved sykdom

RIKTIG BRUK ER VIKTIG

Hvis du har blitt anbefalt Nutridrink næringsdrikker av helsepersonell, er det viktig å følge instruksjonene som blir gitt, slik at du kan oppnå best mulig effekt av næringsdrikkene. Næringsdrikker kan for eksempel hjelpe deg med  å gjenvinne styrke og livskvalitet.

Hvis det er vanskelig for deg å få i deg anbefalt mengde næringsdrikker, snakk med legen din, ernæringsfysiolog eller apotek.

  • Mindre volum

Nutricia tilbyr også Nutridrink Compact, en mer konsentrert variant med et mindre volum på kun 125ml.

  • Ulike konsistenser

Noen av produktene er flytende drikker, mens andre har konsistens som en dessert eller pudding.

  • Ulik temperatur

De fleste liker ernæringsprodukter best når de er avkjølt, men næringsdrikker med for eksempel sjokolade eller kaffesmak kan også nytes romtemperert eller varmet opp til lav varme.

  • Et utvalg av smaker

De fleste produktene er tilgjengelige i et bredt utvalg av smaker. Enten du liker sjokolade, vanilje eller forskjellige fruktsmaker, kan du finne noe du liker.

 

Hvis du opplever svekket appetitt og vektnedgang grunnet sykdom, men ikke har fått anbefalt næringsdrikker av helsepersonell,er det viktig å oppsøke helsepersonell eller lege for råd.

Denne informasjonen er ikke ment å erstatte medisinske råd. Følg alltid anbefalinger gitt av helsepersonell og helsemyndigheter.  Snakk med helsepersonell hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Nutricia ernæring ved sykdom

HAR DU ELLER EN AV DINE NÆRMESTE NYLIG VÆRT ALVORLIG SYK ELLER INNLAGT PÅ SYKEHUS?

Les mer om viktigheten av å opprettholde vekten under og etter sykdom og hva man kan gjøre for å møte sitt ernæringsbehov.

Les mer: Ernæring er avgjørende for å bli frisk

Denne informasjonen er ikke ment å erstatte medisinske råd. Følg alltid anbefalinger gitt av helsepersonell og helsemyndigheter. Snakk med helsepersonell hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Her kan du bestille våre produkter

Finn våre produkter i apotekenes nettbutikker og få produktene levert helt hjem

Les mer

Pasienter & Pårørende

Informasjon til pasienter og deres pårørende som har fått forskrevet spesialernæring fra Nutricia via helsepersonell.

Les mer
Print Side