Fortini Creamy Fruit

Fortini Creamy Fruit

Fortini Creamy Fruit er et komplett, energirikt næringsprodukt med kostfiber og puréer fra frukt og bær til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring og forsinket vekst hos barn fra 1-12 år.

Produktark

Fortini Creamy Fruit har en energitetthet på 1,5 kcal/g.

Fortini Creamy Fruit er et ernæringsmessig komplett
næringsprodukt til barn fra 1-12 år. Næringssammensetningen
er tilpasset barns behov. Den inneholder puréer fra ekte frukt
og bær. Inneholder ikke biter. Fortini Creamy Fruit sommerfrukt
inneholder aprikos, banan, eple, pære og sitron. Fortini Creamy
Fruit bær og frukt inneholder jordbær, bringebær, eple, pære,
sitron og gulrotekstrakt.
Fortini Creamy Fruit er tilsatt en patentert blanding av 6
forskjellige kostfibre, Nutricias multifiberblanding mf6™, i en
mengde tilpasset barn fra 1-12 år. mf6™-blandingen reflekterer
den fibersammensetning man får fra et normalt og variert
kosthold. Studier har vist at denne fiberblandingen gir en bedret
transittid og reduserer oppblåsthet1, prebiotisk effekt – økt
mengde bifidobakterier2, gir økt produksjon av kortkjedete
fettsyrer3, reduserer forekomst av diare4 og reduser forekomst av
forstoppelse (5).

I tillegg til puréer fra frukt og bær inneholder Fortini
Creamy Fruit også en blanding av karotenoider som finnes i frukt og grønnsaker (6).

Smaksvarianter

Bær og frukt & Sommerfrukt

Indikasjon

Til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring og forsinket vekst hos barn fra 1-12 år hvor det er vanskelig å dekke ernæringsbehovet gjennom vanlig mat. Kan brukes i tillegg til annen mat eller som eneste form for ernæring. Multifiberblandingen mf6™ er gunstig for tarmfunksjonen.

Dosering

Kan brukes som eneste ernæring eller som tilskudd. Doseringen er individuell og skal bestemmes i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog.

Kontraindikasjoner

Spedbarn og barn under 1 år. Galaktosemi. Laktoseintoleranse. Pasienter som trenger en fiberfri diett. Intoleranse mot en eller flere av produktets ingredienser. Fortini Creamy Fruit inneholder puréer av ekte frukt og grønnsaker. Produktet inneholder også melkeprotein og soya. Se ingredienslisten for nøyaktig innhold.

Forsiktighetsregler

Dersom Fortini Creamy Fruit brukes som eneste næringskilde må man forsikre seg om at barnet får dekket sitt væskebehov. På grunn av fiberinnholdet bør et høyt inntak (>4 beger pr. dag) gjøres med forsiktighet til små barn

Servering

Kan serveres avkjølt og romtemperert. Bør ikke kokes.

Holdbarhet

10 måneder fra produksjonsdato. Holdbarhetsdato på pakningen. Åpnet forpakning oppbevares i kjøleskap i maksimalt 24 timer. Ved inntak direkt fra begeret, bør den resterende mengde kastes.

Oppbevaring

Lagres tørt og mellom 5 – 25 °C.

SE OPPLÆRINGSFILM OM PRODUKTET HER

Bestillingsinformasjon

Fortini Creamy Fruit Sommerfrukt
Varenummer: 815243 Bestillingsnr.: 85292
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 100 g beger

Fortini Creamy Fruit Bær og frukt
Varenummer: 863442 Bestillingsnr.: 85291
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 100 g beger

Relaterte produkter

Fortini Compact Multi Fibre

Fortini Compact Multi Fibre

Fortini Compact Multi Fibre er en energirik og ernæringsmessig komplett næringsdrikk i et lite volum til kostbehandling av sykdomrelatert underernæring og dårlig vekstutvikling hos barn fra 1-12 år. Inneholder kostfiber.

Les mer
Fortini Smoothie

Fortini Smoothie

Komplett, energirik næringsdrikk til kostbehandling av sykdomrelatert underernæring og dårlig vekstutvikling hos barn fra 1-12 år. Tilsatt puréer fra frukt og grønnsaker. Inneholder kostfiber.

Les mer
Fortini Multi Fibre

Fortini Multi Fibre

Fortini Multi Fibre er en energirik og ernæringsmessig komplett næringsdrikk med kostfiber til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring og dårlig vekstutvikling hos barn fra 1 -12 år.

Les mer

Referanser

1. Silk DB, et al. Clin Nutr 2001;20(1):49–58. 2. Guimber D et al Br J Nutr. 2010 104(10):1514-22. 3. Schneider SM, et al. Clin Nutr 2006;25(1):82–90. 4. Wierdsman NJ, et al. Ned Tijdschr Dietisten 2001; 56:243–7. 5. Trier E, Wells JCK, Thomas AG. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1999;28(5):595 (Abstract). 6. Vaisman, N. et al.
Clin Nutr 2006; 25: 897-905.

Print Side