Phlexy-Vits tabletter

Phlexy-Vits tabletter

Tabletter med vitaminer, sporstoffer og enkelte mineraler til kostbehandling av PKU hos voksne og barn fra 11 års alder.

Produktark

5 tabletter gir:
● 5,1 kcal
● 0,14 g fett
● 0,05 g karbohydrater
● 1,8 g fiber

Bruk

For kostbehandling av fenylketonuri (PKU) og lignende aminosyresykdommer som krever tilskudd av vitamin, mineraler og sporstoffer. Inneholder vitaminer, sporstoffer og mineralene kalsium, fosfor og magnesium.

Dosering

Doseringen er individuell og gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog og er avhengig av pasientens alder, kroppsvekt og medisinske tilstand. Det foreslåtte inntaket er 5 tabletter per dag for barn over 11 år og voksne. Det foreslåtte inntaket kan reduseres hvis vitaminer, mineraler og sporstoffer tilføres dietten fra andre kilder.

Ingredienser

Kalsiumhydrogenfosfat, magnesiumacetat, mikrokrystallinsk cellulose, hydroksypropylmetylcellulose, stearinsyre, magnesiumstearat, L-askorbinsyre, jernsulfat, fargestoffer (E171, E172(ii), E172(i)), dekstrose, sinksulfat, nikotiinamid DL-α tokoferylacetat, kobberglukonat, kalsium-D-pantotenat, mangansulfat, pyridoksinhydroklorid, tiaminmononitrat, riboflavin, retinylacetat, pteroylmonoglutaminsyre, kaliumjodid, natriummolybdat, natriumselenitt, D-biotin, kromklorid, fytomendadion, kolekalsiferol, cyanokobalamin.

Nutricia vil informere om en endring i Phlexy-vits tabletter som har medført en fargeendring på tablettene.

Årsaken er at EU har innført restriksjoner på bruken av et stoff som heter titandioksyd (TiO2), slik at vi ikke lenger kan benytte dette i våre produkter. TiO2 er et mattilsetningsstoff som har vært benyttet som hvitt fargestofftilsetningsstoff på overflaten av tablettene. Det har ingen ernæringsmessig påvirkning av sammensetningen til produktet eller den kliniske effekten av produktet. Det er ikke påvist noen skadelige eller akutte effekter av TiO2. I den nye formuleringen benytter vi isteden andre ingredienser på overflaten av tablettene som gjør at de nye tablettene vil få en litt dypere fargenyanse. Phlexy-vits tabletter vil nå apotek fra begynnelsen av september og gradvis byttes ut etterhvert som den gamle formuleringen selges ut.

Bestillingsinformasjon

Phlexy-Vits tabletter
Varenummer: 905205
Bestillingsnummer: 49301
Pakningsstørrelse: 180 tabletter (3 x 60 tabletter)

Print Side