PK-AID

PK-AID

PK AID-4 er en proteinerstatning i pulverform til kostbehandling av fenylketonuri (PKU) hos barn fra 1 år og voksne. Inneholder essensielle og ikke-essensielle aminosyrer samt litt karbohydrater. Inneholder ikke fenylalanin. Inneholder ikke vitaminer, mineraler, fett eller kostfiber.

Produktark

Inneholder per 100 g
• 334 kcal
• 4,5 g karbohydrat fra tørket glukosesirup (5 E%)
• 79 g proteinekvivalenter (95 E%)

Bruk

En proteinerstatning spesielt tilpasset pasienter med PKU. Bør inntas i forbindelse med et måltid. PK AID-4 smaker best som avkjølt drikke.

Dosering

Doseringen er individuell og gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog. PK AID-4 må kompletteres med annen mat samt vitaminer, mineraler og sporstoff i medisinsk anbefalt mengde for å dekke behovet for fenylalanin og øvrige næringsstoffer.

Tilberedning

Bland den anbefalte mengden pulver med litt vann og bland så gradvis inn resten av vannet til pulveret er helt oppløst. Anbefalt fortynning er 1:20, for eksempel 1 måleskje (5 g) utblandet med 100 ml vann. PK AID-4 kan tas i mer konsentrert form, for eksempel blandet med litt syltetøy, men bør alltid inntas i forbindelse med annen drikke.

Oppbevaring og holdbarhet

Uåpnet boks oppbevares tørt og ikke over normal romtemperatur. Åpnet boks må brukes innen 1 måned. Best-før dato står på bunnen av boksen. Tilberedt ernæring oppbevares i kjøleskap og brukes innen 24 timer.

Bestillingsinformasjon

Varenummer: 877654

Bestillingsnummer: 117771

Pakningsstørrelse: Boks 500 gram

Print Side