Monogen

Monogen

Monogen er en komplett spedbarnsernæring med lavt fettinnhold til kostbehandling av tilstander hvor det kreves en diett med lavt innhold av LCT og høyt innhold av MCT, slik som defekter i oksidasjonen av LCT, hyperlipoproteinemi type 1, chylotorax og intestinal lymfangektasi.

Produktark

Monogen er basert på helprotein, og med lavt innhold av langkjedete fettsyrer (LCT) og høyt innhold av mellomkjedete fettsyrer (MCT). Inneholder linolsyre (LA) og a-linolensyre (ALA) og er tilsatt dokosaheksaensyre (DHA) og arakidonsyre (ARA). Skal ikke brukes av pasienter med mellomkjedet acyl-CoA-dehydrogenase defekt (MCAD). Egnet som eneste kilde til ernæring for spedbarn og som tilskudd til barn over 1 år og voksne.

Monogen per 100 ml med en utblanding på 16,8 g pulver/100 ml gir:
● 74,6 kcal
● 2,2 g fett fra (kokos- og/eller palmeolje) samt valnøttolje og encelleolje med høy andel dokosaheksaensyre (DHA) og arakidonsyre (ARA) (26 E%)
● 11,6 g karbohydrat fra maltodekstrin og glukosesirup (62 E%)
● 2,2 g protein fra melk (12 E%)

Tilberedning

Bland 16,8 g pulver (3 måleskeer pulver) med 90 ml vann til et sluttvolum på 100 ml. Vedlagte måleskje (10 ml) gir 5,6 g. Les videre instrukser i produktarket.

Dosering

Doseringen er individuell og gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog.

Oppbevaring

Oppbevares tørt i romtemperatur (< 25 °C, ikke i kjøleskap), utenfor sollys. Åpnet boks tettes godt og brukes innen en måned. Best før-dato finner du under boksen.

Relatert materiell

Produktguide

Sortimentsguide for spesialprodukter

Last ned

Oppskrifthefte

Oppskrifter med Monogen

Last ned

Bestillingsinformasjon

Monogen
Varenummer: 949929
Bestillingsnummer: 106031
Pakningsstørrelse: 1 boks à 400 g

Print Side