Lanaflex

Lanaflex

Fenylalaninfritt pulver til personer med fenylketonuri (PKU)

Produktark

Fenylananifritt pulver med appelsinsmak for voksne over 18 år med PKU som ikke lenger følger en fenylalaninbegrenset kost.

Bruk

Egnet til voksne personer over 18 år med PKU som ikke lenger følger en fenylalaninbegrenset kost. Skal ikke brukes ved planlegging av svangerskap eller under selve svangerskapet. Lege bør rådføres før behandling med medisiner som inneholder serotonin.

Tilberedning

Det anbefales at Lanaflex tilberedes med en fortynning på 1:4. Mål opp 60 ml kaldt vann i en shaker eller annen beholder med tett lokk. Tilsett en pose (15,8 g) pulver, sett på lokket og rist godt til alt er oppløst. Lanaflex kan også blandes ut med mindre mengde vann for en tykkere konsistens. Det er da anbefalt å drikke ekstra væske samtidig. Lanaflex smaker best som avkjølt drikke og umiddelbart etter tilberedning.

Dosering

Doseringen er individuell og skal gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Den anbefalte mengden er 0,79 g pr. kilo kroppsvekt/dag. Inntaket bør fordeles på tre eller flere like store porsjoner og tas ved måltider. Ikke bruk mer enn 3 poser pr. dag. Må kompletteres med annen mat for å dekke behovet av fenylalanin, væske og øvrige næringsstoffer.

Oppbevaring og holdbarhet

Åpnet pose oppbevares i en lufttett beholder og brukes innen 24 timer.

Bestillingsinformasjon

Lanaflex

Bestillingsnummer: 118691

Varenummer: 902945

Pakningsstørrelse: 40 poser â 15,8 gram

Print Side