Nutrison Protein Intense

Nutrison Protein Intense

Komplett sondeernæring med helprotein til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring til pasienter med et høyt behov for protein. Inneholder 1,26 kcal/ml.

Produktark

Den første og eneste helprotein sondeernæring med et proteinnivå som er anbefalt å starte med som førstevalg i tråd med internasjonale retningslinjer1-4. Moderat energiinnhold for å
kunne tilføre protein uten å overernære med energi, samtidig som det støtter immunsystemet/akuttfaseresponsen og reduserer katabolisme av fettfri kroppsmasse5-7.

Ideell for å møte de ernæringsmessige behovene til pasienter med forhøyede proteinbehov, f.eks. ved kirurgi, kreft, kakeksi, dialyse,
fedme og langvarig behandling av brannskader eller traume7.

Høyt innhold av helprotein fra både animalske og vegetabilske kilder (p4 blanding av myse,kasein, ert og soya) som minimerer ernæringsrelaterte komplikasjoner da den ikke koagulerer i kontakt med magesyre. Dette gir en raskere ventrikkel tømming og bedre toleranse i øvre del av mage-tarmkanalen.

Indikasjon

Sondeernæring til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos pasienter med et høyt proteinbehov

Dosering

Doseringen er individuell, og skal gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Ernæringsmessig komplett i 1200 ml (1500 kcal) og kan brukes som eneste kilde til ernæring.

Kontraindikasjoner

Ikke egnet til spedbarn og barn i 1-12 årsalderen. Pasienter med galaktosemi. Intoleranse mot ett eller flere av produktets ingredienser.

Forsiktighetsregler

Ikke fortynn eller tilsett medikamenter direkte til sondeernæringen.

Administrasjon

Enteral ernæringspumpe gir tryggest administrasjon. Ved bruk av gravitasjonssett bør Ch ≥8 brukes. Innholdet kontrolleres og ristes godt før bruk. Anvendes romtemperert.

Holdbarhet

12 måneder fra produksjonsdato. Holdbarhetsdato står på pakningen. Når flasken er tilkoblet ernæringssettet (aseptisk håndtert, lukket system), har den den en hengetid på maks. 24 timer. Når korken tas av flasken (i et åpent system) har flasken en hengetid på maks. 8 timer. Når flasken er åpnet (folie perforert og ernæringssettet fjernet), skal flasken lukkes og oppbevares i kjøleskap i maks. 24 timer.

Oppbevaring

Lagres tørt og mellom 5–25°C

Viktigheten av protein ved alvorlig sykdom

Internasjonale retningslinjer anbefaler å starte sondeernæring med hele proteinprodukter som førstevalg til alvorlig syke pasienter. Les mer om hvorfor det er viktig å tilføre en proteinrik enteral ernæringsbehandling tidlig og hvilke fordeler det medfører her

SE OPPLÆRINGSFILM OM PRODUKTET HER

Bestillingsinformasjon

Nutrison Protein Intense 
Varenr.:  844485 Bestillingsnr.: 141425
Salgsenhet til apotek/sykehus: 12 x 500 ml flaske

Vennligst kontakt kundeservice for  bestilling / assistanse.

Gastrointestinal tolerance and the P4 blend

Relaterte produkter

Nutrison Protein Plus Multi Fibre

Nutrison Protein Plus Multi Fibre

Komplett, proteinrik sondeernæring med moderat økt energitetthet med kostfiber til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos pasienter med økt proteinbehov, særlig i forbindelse med metabolsk stress. Inneholder 1,28 kcal/ml.

Les mer
Nutrison Protein Plus

Nutrison Protein Plus

Komplett, proteinrik sondeernæring med moderat økt energitetthet til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring, hos pasienter med økt proteinbehov, særlig i forbindelse med metabolsk stress. Inneholder ikke kostfiber. Inneholder 1,25 kcal/ml.

Les mer

Referanser

1. Hurt D. McClave A. Martindale G. et al. (2017). Nutrition in Clinical Practice Volume 32, suppl.1 142S-151S;
2. McClave SA, Taylor BE, Martindale RG et al. (2016). JPEN J Parenteral and Enteral Nutr 40, 159-211.
3. Lochs H. et al. Clinical Nutrition 2006;25(2),260-274.
4. Plauth M et al. Clinical Nutrition 2006; 25(2), 285-294
5. Singer P. et al. Clin Nutr. 2019 Feb;38(1):48-79.
6. van Zanten ARH. Petit L., De Waele J. et al. (2018). Critical Care; 22:156.
7. Weimann A. et al. Clin Nutr.2017;36(3):623-6503.
8. Kuyumcu S, Menne D, Curcic J et al. (2014). Journal of Parenteral and Enteral Nutrition 39, 544-551
9. Zadak Z et al e-SPEN, the European e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism 2009;4: e212–e215.

Print Side