Nutridrink Plantbased

Nutridrink Plantbased

Energirik, ernæringsmessig komplett næringsdrikk med erte- og soyaprotein. Glutenfri. Laktosefri. Vegansk.

Produktark

Nutridrink PlantBased 1.5 kcal/ml er en plantebasert næringsdrikk spesialutviklet til sykdomsrelatert underernæring til pasienter som ønsker å følge en vegansk eller vegetariansk kost. Den har en energitetthet på 1,5 kcal/ml og kan brukes både som et næringstilskudd og som eneste næringskilde

Bruksområde
Til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos pasienter med behov for et plantebasert alternativ.

 

Nutridrink PlantBased 1.5 kcal/ml vegansk, plantebasert alternativ til melkebaserte næringsdrikke
_______________________________________________________________
Erte- og soyaprotein
_______________________________________________________________
To gode smaker
_______________________________________________________________

 

Nutridrink PlantBased er tilgjengelig i smakene: mango- og pasjonsfrukt og mokka.

Smaksvarianter

Mokkasmak og mango- og pasjonsfruktsmak.

Indikasjon

Næringsdrikk til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos pasienter med økt energibehov

Dosering

Doseringen er individuell og skal alltid gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Generell dosering: 1-3 flasker per dag som tilskudd, 5-7 flasker per dag som eneste næringskilde.

Kontraindikasjoner

Spedbarn og barn under 3 år. Intoleranse mot en eller flere av produktets ingredienser.

Forsiktighetsregler

Anvendes med forsiktighet til barn fra 3 - 6 år.

Bruk

Rist flasken før servering. Smaker best avkjølt.

Holdbarhet og oppbevaring

9 måneder fra produksjonsdato. Holdbarhetsdato på flasken. Åpnet flaske oppbevares i kjøleskap og anvendes innen 24 timer. Lagres tørt og mellom 5–25° C

Bestillingsinformasjon

Nutridrink PlantBased 1,5 kcal/ml Mokkasmak
varenr.: 916389 Bestillingsnr.: 183112
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 200 ml plastflasker

Nutridrink PlantBased 1,5 kcal/ml Mango- og pasjonsfruktsmak
varenr.: 950545 Bestillingsnr.: 183111
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 200 ml plastflasker

 

IMØTEKOMMER PASIENTERS NÆRINGSBEHOV OG LIVSSTILSPREFERANSER

Nutridrink PlantBased er vår første plantebaserte næringsdrikk, spesielt utviklet for å støtte pasienter med sykdomsrelatert underernæring med et plantebasert kosthold.

De siste 10 årene har det vært en økende interesse for plantebasert kosthold blant befolkningen1. Denne trenden sprer seg også til pasienter med sykdomsrelatert undernæring og som derfor trenger behandling med medisinsk ernæring2. Interessen for plantebasert medisinsk ernæring gjelder ikke kun for veganere, men også for pasienter som av miljømessige, etiske og kulturelle årsaker ønsker et mer plantebasert kosthold.

Plantebasert medisinsk ernæring kan tilby et viktig alternativ for pasienter. Det kan bidra til å møte pasientens preferanser og verdier, og dermed forbedre etterlevelsen av ernæringsbehandlingen.3,4

VÅR FØRSTE FULLVERDIGE PLANTEBASERTE NÆRINGSDRIKK

Nutricia vet vi at hver enkelt pasients reise er unik. I samsvar med at et økende antall pasienter ønsker et plantebasert kosthold og livsstil1, har vi utviklet en vegansk, fullverdig næringsdrikk som kan møte pasienters næringsbehov og livsstilspreferanser.

BLI KJENT MED NUTRIDRINK PLANTBASED

Spesifikt utviklet for å støtte pasienter med sykdomsrelatert underernæring og en plantebasert livsstil. Nutridrink PlantBased er en fullverdig næringsdrikk, laget med erte- og soyaprotein, klar til å drikkes. Den er egnet for et vegansk kosthold, voksne med kumelksallergi og er laktose- og glutenfri. Næringsdrikken kan også brukes av pasienter som ikke følger en spesifikk diett, for mer variasjon.

PROTEINKVALITET I PLANTEBASERT MEDISINSK ERNÆRING

Vi forstår viktigheten av å tilby plantebaserte medisinske ernæringsprodukter med tanke på det økende antallet pasienter som omfavner et plantebasert kosthold og livsstil. Samtidig forstår vi at det er nødvendig å sikre at proteinsammensetningen i produktene har høy kvalitet. Nutridrink PlantBased inneholder en høy kvalitetssammensetning av erte- og soyaprotein. Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS) er 1 og anses som høy kvalitet. DIAAS (digestible indispensable amino acid score) er en viktig standard for vurderingen av proteinkvalitet også.6

 

EN INNOVASJON STØTTET AV FORSKNING

I en enarmet 4-ukers intervensjonsstudie blant hjemmeboende pasienter med risiko for underernæring, fant man at (3,4):

Mer energi og protein

Nutridrink PlantBased øker det daglige energi- og proteininntaket betydelig sammenlignet med baseline.

Redusert risiko for underernæring

Underernæringsrisiko i følge MUST-score var signifikant redusert hos pasienter med høy energirisiko i løpet av intervensjonsperioden på fire uker, sammenlignet med baseline.

Etterlevelse

94 % av pasientene viste seg å følge behandlingen fire uker etter intervensjonen.

Kundeservice

Har du spørsmål om våre produkter eller tjenester?

Ta kontakt

Nyhetsbrev

Ønsker du mer informasjon om våre tjenester og aktuelle nyheter?

Abonner på nyhetsbrev

Relaterte produkter

Nutridrink Compact

Nutridrink Compact

Komplett næringsdrikk med særdeles høy energi- og næringstetthet i et lite volum. Ernæringsmessig komplett. Kostfiberfri. Glutenfri.

Les mer
Nutridrink Compact Fibre

Nutridrink Compact Fibre

Ernæringsmessig komplett næringdrikk tilsatt kostfiber med særdeles høy energi- og næringstetthet i et lite volum til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring og/eller økte ernæringsmessige behov. Nutridrink Compact Fibre har en energitetthet på 2,4 kcal/ml.

Les mer
Nutridrink Protein

Nutridrink Protein

Nutridrink Protein er en komplett protein- og energirik næringsdrikk til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring når energi - og proteinbehovet er høyt eller matinntaket er lite. Har en energitetthet på 1,5 kcal/ml, 24 E% protein.

Les mer
Nutridrink Protein 2.0

Nutridrink Protein 2.0

Komplett, proteinrik næringsdrikk med høy energitetthet til pasienter med høyt energibehov. Kostfiberfri. Inneholder laktose. Glutenfri.

Les mer

Kilder
  1. Euromonitor International, Plant based Eating and Alternativ Proteins, Juni 2021
  2. Data på fil 2021
  3. Delsoglio M, et al. Abstract no. ESPEN22 LB 2139. Presentert på ESPEN-kongressen, Wien, September 2022
  4. Griffen C, et al. Abstract no. ESPEN22 LB 2147. Presentert på ESPEN-kongressen, Wien, September 2022
  5. Nutricia, Data på fil. Produktevaluering med N=84 friske voksne over 40 år (2021, Spania).
  6. Report of an FAO Expert Consultation 2013.
Print Side