Elemental 028 Extra (pulver)

Elemental 028 Extra (pulver)

Elemental 028 Extra er en komplett, aminosyrebasert ernæringsprodukt til kostbehandling av pasienter med redusert gastrointestinal funksjon. Inneholder 35 % MCT-fett. Melkeproteinfri. Glutenfri. Laktosefri.

Produktark

Elemental 028 Extra er basert basert på en blanding av
essensielle og ikke-essensielle aminosyrer med karbohydrat,
fett, vitaminer, mineraler og sporstoff. Fettet inneholder
35 % MCT-fett. Dette gjør det velegnet for pasienter
med redusert gastrointestinal funksjon.

Smaksvarianter

Nøytral

Indikasjon

Til kostbehandling av sykdommer hvor det er en alvorlig svekkelse av mage- og tarmkamalen, f.eks. ved inflammatorisk tarmsykdom, korttarmsyndrom, malabsorpsjon, tarmfistler, matvareallergi samt ved matvareprovokasjoner. Kan brukes av barn over 5 år og voksne som eneste næringskilde og som tilskudd barn over 1 år. (For barn finnes også Neocate Advance. Dette produktet er spesielt beregnet for barn fra 1-10 år, og kan brukes som eneste næringskilde).

Dosering

Dosering må gjøres i samråd med helsepersonell med bakgrunn i individuelle hensyn.

Kontraindikasjoner

Skal ikke brukes av barn under 1 år. Skal ikke brukes som eneste næringskilde av barn under 5 år. Intoleranse mot et eller flere av produktets ingredienser.

Bruk

Anbefalt konsentrasjon er 1 i 5 vekt til volum, dvs. 20 g pulver blandet i vann til 100 ml. En pose gir 500 ml ferdig løsning. Dette gir en osmolalitet på 502 mosm/kg. For osmotisk sensitive pasienter kan det initialt anbefales en utblanding på 1 i 7,5 vekt til volum, dvs. 20 g pulver blandet i vann til 150 ml. Dette gir en osmolalitet på 340 mosm/kg. Utblanding økes gradvis til anbefalt konsentrasjon.

Holdbarhet

2 år fra produksjonsdato. Åpnet pose er holdbar i lufttett boks i 2-3 døgn. Ferdig utblandet løsning kan oppbevares i kjøleskap i 24 timer. Holdbarhet i romtemperatur er 4 timer.

Oppbevaring

Lagres tørt og mellom 5–25° C.

SE OPPLÆRINGSVIDEO OM PRODUKTET HER

Bestillingsinformasjon

Elemental 028 Extra, pulver, nøytral
Varenummer: 875633
Pakningsstørrelse: 10 x 100 g

Relaterte produkter

Elemental 028 Extra (flytende)

Elemental 028 er et komplett, aminosyrebasert ernæringsprodukt til kostbehandling av pasienter med redusert gastrointestinal funksjon. Inneholder 35 % MCT-fett.

LES MER
Print Side