Diasip

Diasip

Unik, ernæringsmessig komplett næringsdrikk med svært lav glykemisk indeks (GI 36) 1,2

Produktark

Unik næringdrikk med lav glykemisk indeks (GI) grunnet bruk av karbohydrater som tas opp sakte, proteiner og fiber som senker (GI) ytterligere – for pasienter med økt behov for bedret blodsukkerkontroll1,2,4,5,8

Bruksområde
Ideell for å møte de ernæringsmessige behovene til pasienter med behov for bedre blodglukosekontroll1-8, f. eks. ved underernærte diabetespasienter, postoperativ for diabetespasienter og for diabetespasienter som trenger mindre variasjon i blodsukkerrespons8,9.
Benytter karbohydrater med svært lav glykemisk indeks som gir liten effekt på blodsukkerstigning3.
Lik andel soya- og myseprotein virker positivt på både blodsukkerregulering og andre diabetesrelaterte komplikasjoner5,6. Inneholder ikke kasein, og koagulerer ikke i kontakt med magesyre10. Er ikke tilsatt fruktose som kan virke negativt på vitale organer11,12.

  • Svært lav GI og gir lav variasjon i GI respons1,2,13
  • Karbohydrat fra isomaltulose og tapioka fordøyes sakte og
    gir lav blodsukkerstigning1,2 samtidig som isomaltulose har positiv effekt på immunforsvaret og senker risikoen for hjerte- og karsykdommer3
  • Fiber fra 4 ulike kilder, som bidrar til å senke både
    kolesterolet og blodsukkerstigningen8
  • Fett fra raps-, solsikke- og fiskeolje, som kan være gunstig med
    hensyn til risiko for hjerte- og karsykdom8
  • Svært god proteinsammensetning som bidrar til lavere blodsukkerstigning5,
    senker blodtrykk og kolesterol6 og stimulerer proteinsyntese7

Smaksvarianter

Cappuccinosmak, jordbærsmak, sjokoladesmak og vaniljesmak.

Indikasjon

Til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring ved forhøyet blodsukker ved inntak av vanlige næringsdrikker, forstyrret glukosemetabolisme, hyperglykemi, insulinresistens, diabetes mellitus, metabolsk stress (forårsaket av f.eks. infeksjon, traume eller kirurgi).

Dosering

1-3 flasker pr. dag som tilskudd til normalt kostholdet. 5-7 flasker pr. dag som eneste ernæringskilde. Doseringen er individuell og skal gjøres i samråd med lege eller ernæringsfysiolog.

Kontraindikasjoner

Spedbarn og barn under 3 år. Galaktosemi. Intoleranse mot et eller flere av produktets ingredienser.

Forsiktighetsregler

Anvendes med forsiktighet til barn fra 3-6 år, og intoleranse mot galaktosemi eller fruktosemi.

Bruk

Rist flasken før servering. Kan drikkes avkjølt, romtemperert eller varm. Bør ikke kokes. Kan fryses og brukes som iskrem.

Holdbarhet og oppbevaring

9 måneder fra produksjonsdato. Holdbarhetsdato på flasken. Åpnede flasker oppbevares i kjøleskap og anvendes innen 24 timer. Lagres tørt og mellom 5–25°C.

SE OPPLÆRINGSFRILM OM PRODUKTET HER

Bestillingsinformasjon

For bestilling vennligst kontakt kundeservice

Diasip Cappuccinosmak
varenr.:928325 Bestillingsnr.: 169360
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 200 ml flaske

Diasip Jordbærsmak
varenr.:879700 Bestillingsnr.: 169364
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 200 ml flaske

Diasip Sjokoladesmak
varenr.:957015 Bestillingsnr.: 168056
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 200 ml flaske

Diasip Vaniljesmak
varenr.:811642 Bestillingsnr.: 168059
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 200 ml flaske

Referanser

Referanser:
1. Brouns F et al. Glycaemic index methodology. Nutrition research reviews 2005 (18); p145-171.
2. Data on file
3. Pfeiffer AFH et al. High Glycemic Index Metabolic Damage – a Pivotal Role of GIP and GLP-1. Trends Endocrinol Metab. 2018 May;29(5):289-299.
4. Higgins J.A et al. Resistant starch: metabolic effects and potential health benefits. J AOAC Int, 2004. 87(3): p. 761.
5. Frid A.H et al., Effect of whey on blood glucose and insulin responses to composite breakfast and lunch meals in type 2 diabetic subjects. Am J Clin Nutr, 2005. 82(1): p. 69-75.
6. Anderson JW et al. Soy protein effects on serum lipoproteins: a quality assessment and meta-analysis of randomized, controlled studies. J Am Coll Nutr. 2011 Apr;30(2):79-91.
7. Phillips SM. The role of milk- and soy-based protein in support of muscle protein synthesis and muscle protein accretion in young and elderly persons. J Am Coll Nutr. 2009 Aug;28(4):343-54.
8. Nasjonal faglig retningslinje for diabetes. Helsedirektoratet 2016.
9. Diabetesforbundet. Diabetes.no.
10. Kuyumcu S, Menne D, Curcic J et al. (2014). Journal of Parenteral and Enteral Nutrition 39, 544-55111.11. 11.
11. DiNicolantonio JJ. et al. Added fructose as a principal driver of non-alcoholic fatty liver disease: a public health crisis. Open Heart. 2017;4(2):e000631.
12. Malik VS. et al. Fructose and Cardiometabolic Health: What the Evidence From Sugar‐Sweetened Beverages Tells Us. J Am Coll Cardiol 2015; Oct 6;66(14):1615-1624.
13. Tey SL et al. Eur J Nutr. 2016; 55(8): 2493–2498.

Print Side