Dette er en informasjonsside for helsepersonell

Nutricia har et sterkt ønske om å øke kunnskapen om medisinsk ernæring blant helsepersonell. Vi holder sykehus, sykehjem, hjemmetjenesten, studenter, apotek og grossister oppdatert på produkt og utvikling, forskning og studier samt våre kurs og faglige events. Vennligst bekreft at du er helsepersonell for å gå videre. Ønsker du å endre ditt valg i fremtiden, må du slette dine cookies.

Calogen

Calogen

Calogen er en energirik fettemulsjon til energiberikning av kost og brukes i kostbehandling av sykdomstilstander som krever høyt energiinntak. Næringstilskudd.

Produktark

Calogen er et næringstilskudd med en meget høy energitetthet på 4,5 kcal/ml og egner seg godt til pasienter som trenger ekstra energi i et lite volum.
Calogen er basert på langkjedet fett fra raps- og solsikkeolje, og inneholder de essensielle omega-6- og omega- 3-fettsyrene.
Calogen kan tas som drikke 3 x 30 ml daglig. Den kan også blandes i forskjellig mat og drikke, som sauser, grøt, kakao o.l.
Calogen er en fettemulsjon og er derfor lett å blande med andre matvarer og drikker.
Calogen har dokumentert positiv effekt på appetitt og lipidprofil.(1)

Glutenfri. Laktosefri. Kostfiberfri.

Calogen

Smaksvarianter

Jordbær og nøytral.

Indikasjon

Til kostbehandling av sykdomsstilstander med behov for økt energiinntak, som f.eks. hos underernærte eldre, onkologipasienter, nyresviktpasienter, cystisk fibrose og HIV. Kan brukes til spedbarn (kun Calogen nøytral), barn og voksne.

Dosering

Ikke egnet som eneste ernæring. 3 x 30 ml gir 405 kcal (420 kcala). Det kan være behov for å fortynne Calogen til barn under 5 år.

Kontraindikasjoner:

Calogen jordbær er ikke egnet til barn under 3 år pga. tilsetning av fargestoff.

Forsiktighetsregler

Calogen nøytral skal brukes med forsiktighet til barn opp til 6 år. Calogen jordbær skal brukes med forsiktighet til barn fra 3–6 år.

Servering

Rist flasken før servering. Calogen blandes lett i flytende matvarer eller den kan tas alene som drikke (3 x 30 ml).

Holdbarhet

12 måneder fra produksjonsdato. Holdbarhetsdato på flasken. Åpnede flasker oppbevares i kjøleskap og anvendes innen 14 dager.

Oppbevaring

Lagres tørt og mellom 5–25° C.

SE OPPLÆRINGSFILM OM PRODUKTET HER

Bestillingsinformasjon

Calogen Jordbær
Varenummer: 844436 Bestillingsnr. 89376
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 200 ml flaske

Calogen Nøytral
Varenummer: 950761 Bestillingsnr. 89375
Salgsenhet til apotek/sykehus: 4 x 200 ml flaske

 

Relaterte produkt(er)

Calogen Extra Shots

Calogen Extra Shots

Calogen Extra Shots er en energirik fettemulsjon med protein, vitaminer og mineraler til kostbehandling av sykdomstilstander som krever høyt energiinntak. Ikke komplett. Glutenfri. Laktosefattig. Fiberfri. Inneholder sukker og søtstoff.

Les mer

Referanser

  1. Faxén-Irving, G. og Cederholm, T. Energy dense oleic acid rich formula to newly admitted geriatric patients – Feasibility and effects on energy intake. Clin Nutr 2011; 30: 202-208.

Print Side