PKU Anamix First Spoon

PKU Anamix First Spoon

PKU Anamix First Spoon er en proteinerstatning som spises med skje. Til kostbehandling av fenylketonuri (PKU) for barn i alderen 6 måneder til 5 år.

Produktark

Inneholder essensielle og ikke-essensielle aminosyrer, karbohydrat, vitaminer, mineraler og sporstoff. Tilsatt de langkjedete flerumettede fettsyrene dokosaheksaensyre (DHA) og arakidonsyre (ARA). PKU Anamix First Spoon må kombineres med en annen proteinkilde, f.eks. morsmelk, morsmelkerstatning eller andre ekstra proteinkilder, for å dekke barnets behov for fenylalanin, væske og øvrige næringsstoffer. Danner en konsistens  som kan gis med skje når pulveret blandes med vann.

PKU Anamix First Spoon inneholder per pose (12,5 g pulver)

  • 41 kcal
  • 0,15 g fett fra vegetabilsk olje fra encellede organismer med høyt innhold av DHA og ARA samt solsikkeolje (3 E%)
  • 4,8 g karbohydrater fra risstivelse og glukosesirup (47 E%)
  • 5,0 g proteinekvivalenter (50 E%)

Bruk

PKU Anamix First Spoon brukes under medisinsk tilsyn fra lege eller klinisk ernæringsfysiolog som proteinerstatning i behandlingen av fenylketonuri (PKU) til barn fra 6 måneders alder til 5 år. Ikke egnet til bruk som eneste næringskilde.

Tilberedning

Anbefalt porsjonsstørrelse er 10 ml vann til en pose med 12,5 g pulver. Det anbefales å bruke avkjølt, kokt vann når produktet tilbredes til spedbarn. Til barn over 1 år trenger ikke vannet alltid kokes dersom vannkvaliteten er god, men ved ukjent vannkvalitet anbefales det at vannet først kokes og deretter avkjøles. Ekstra vann bør gis for å sikre at væskebehovet dekkes i løpet av dagen. Les videre instrukser i produktarket.

Anbefalt inntak

Doseringen er individuell og gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog.

Oppbevaring og holdbarhet

Oppbevares tørt og svalt, utenfor direkte sollys. Åpnet pose oppbevares i en luftett boks og brukes innen 1 døgn. Best før-dato finner du foran på kartongen.

Produktguide for medfødte metabolske sykdommer

Oversikt over de produktene vi kan tilby i Norge samt noen som vi kan bestille ved behov.

Last ned

Bestillingsinformasjon

PKU Anamix First Spoon
Varenummer: 903973 Bestillingsnr.: 143182
Pakningsstørrelse: 30 poser à 12,5 g

Print Side