Dette er en informasjonsside for helsepersonell

Nutricia har et sterkt ønske om å øke kunnskapen om medisinsk ernæring blant helsepersonell. Vi holder sykehus, sykehjem, hjemmetjenesten, studenter, apotek og grossister oppdatert på produkt og utvikling, forskning og studier samt våre kurs og faglige events. Vennligst bekreft at du er helsepersonell for å gå videre. Ønsker du å endre ditt valg i fremtiden, må du slette dine cookies.

OPPDAG VÅR NYE NUTRIDRINK PLANTBASED

IMØTEKOMMER PASIENTERS NÆRINGSBEHOV OG LIVSSTILSPREFERANSER

De siste 10 årene har det vært en økende interesse for plantebasert kosthold blant befolkningen1. Denne trenden sprer seg også til pasienter med sykdomsrelatert undernæring og som derfor trenger behandling med medisinsk ernæring2. Interessen for plantebasert medisinsk ernæring gjelder ikke kun for veganere, men også for pasienter som av miljømessige, etiske og kulturelle årsaker ønsker et mer plantebasert kosthold.

Plantebasert medisinsk ernæring kan tilby et viktig alternativ for pasienter. Det kan bidra til å møte pasientens preferanser og verdier, og dermed forbedre etterlevelsen av ernæringsbehandlingen.3,4

VÅR FØRSTE FULLVERDIGE PLANTEBASERTE NÆRINGSDRIKK

I Nutricia vet vi at hver enkelt pasients reise er unik. I samsvar med at et økende antall pasienter ønsker et plantebasert kosthold og livsstil1, har vi utviklet en vegansk, fullverdig næringsdrikk som kan møte pasienters næringsbehov og livsstilspreferanser.

BLI KJENT MED NUTRIDRINK PLANTBASED

Spesifikt utviklet for å støtte pasienter med sykdomsrelatert underernæring og en plantebasert livsstil. Nutridrink PlantBased er en fullverdig næringsdrikk, laget med erte- og soyaprotein, klar til å drikkes. Den er egnet for et vegansk kosthold, voksne med kumelksallergi og er laktose- og glutenfri. Næringsdrikken kan også brukes av pasienter som ikke følger en spesifikk diett, for mer variasjon.

NUTRIDRINK PLANTBASED 200 ML

Vi tror at en god produktopplevelse er nøkkelen til å fremme god etterlevelse av ernæringsbehandlingen med næringsdrikker, og dermed forbedre behandlingsresultatene. Derfor ble Nutridrink PlantBased nøye utviklet med to gode smaker, godt likt og utvalgt av friske voksne5:

  • en forfriskende blanding av pasjonsfrukt- og mangosmaker
  • vår signatur Mokka, en blanding av kaffe- og sjokoladesmaker

EN INNOVASJON STØTTET AV FORSKNING

I en enarmet 4-ukers intervensjonsstudie blant hjemmeboende pasienter med risiko for underernæring, fant man at (3,4):

Mer energi og protein

Nutridrink PlantBased øker det daglige energi- og proteininntaket betydelig sammenlignet med baseline.

Redusert risiko for underernæring

Underernæringsrisiko i følge MUST-score var signifikant redusert hos pasienter med høy energirisiko i løpet av intervensjonsperioden på fire uker, sammenlignet med baseline.

Etterlevelse

94 % av pasientene viste seg å følge behandlingen fire uker etter intervensjonen.

PROTEINKVALITET I PLANTEBASERT MEDISINSK ERNÆRING

Vi forstår viktigheten av å tilby plantebaserte medisinske ernæringsprodukter med tanke på det økende antallet pasienter som omfavner et plantebasert kosthold og livsstil. Samtidig forstår vi at det er nødvendig å sikre at proteinsammensetningen i produktene har høy kvalitet. Nutridrink PlantBased inneholder en høy kvalitetssammensetning av erte- og soyaprotein. Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS) er 1 og anses som høy kvalitet. DIAAS (digestible indispensable amino acid score) er en viktig standard for vurderingen av proteinkvalitet også.6

Kundeservice

Har du spørsmål om våre produkter eller tjenester?

Ta kontakt

Nyhetsbrev

Ønsker du mer informasjon om våre tjenester og aktuelle nyheter?

Abonner på nyhetsbrevet

Kilder
  1. Euromonitor International, Plant based Eating and Alternativ Proteins, Juni 2021
  2. Data på fil 2021
  3. Delsoglio M, et al. Abstract no. ESPEN22 LB 2139. Presentert på ESPEN-kongressen, Wien, September 2022
  4. Griffen C, et al. Abstract no. ESPEN22 LB 2147. Presentert på ESPEN-kongressen, Wien, September 2022
  5. Nutricia, Data på fil. Produktevaluering med N=84 friske voksne over 40 år (2021, Spania).
  6. Report of an FAO Expert Consultation 2013.