8 November 2017
NutriAction
Denne artikkelen er kun for helsepersonell
Underernæring i helse- og omsorgstjenesten, foredrag og berikningskurs.
Det er rapportert høy forekomst av underernæring i Norge (1). Studier viser at årsaken til dette er mangel på ernæringskunnskap blant helsepersonell (2). Nutricia holder derfor kurs om forebygging- og behandling av underernæring på sykehus, sykehjem, hjemmetjeneste og til høyskolestudenter. Målet er å øke ernæringskompetansen til helsepersonell slik at flere pasienter i ernæringsmessig risiko blir oppdaget og mottar riktig ernæringsbehandling.
Del artikkel
Kurset er todelt, med en undervisningsdel og en matlagingsdel. Kurset kan velges
som en heldagsarrangement, eller komprimert som et lunsjforedrag.
Det er også mulig å velge undervisningsdelen alene.
Del 1: Undervisning
- Forekomst, årsak og konsekvenser
- Helsedirektoratets retningslinjer
- Risikovurdering for underernæring
- Ernæringsbehandling
- Spisedøgnet
- Berikning
- Næringsdrikker
Del 2 Berikningskurs
- Energi- og proteinberikning av ulike retter
- Enkle og raske oppskrifter
- Serveringstips
- Sammenligning av næringsinnhold før og etter berikning
Ønsker du å delta på et av våre NutriAction kurs?
Send en forespørsel til:
Carine Olaussen
Distriktssjef Pediatri; Oslo, Viken, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland, Vestland
carine.olaussen@danone.com99 15 44 59Referanser
1 Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring. Helsedirektoratet. 2009
2 Mowe M, Bosaeus I, Rasmussen HH et al. Insufficient nutritional knowledge among healthcareworkers? Clin Nutr 2008; 27:192-202.