Matallergi – et globalt problem

12 April 2019

Matallergi – et globalt problem

Denne uken (7-12. april 2019), fokuserer World Allergy Organization på det globale problemet med matallergi.

LES MER & MELD DEG PÅ WEBINAR  

Økende miljøutfordringer forstyrrer balansen i spedbarnets tarmflora. Forekomsten av allergiske sykdommer, som matallergi, atopisk eksem og astma, stiger dramatisk over hele verden i både utviklings- og industriland, og påvirker 30-40% av befolkningen1.

Den globale økningen av matallergi er spesielt problematisk hos spedbarn, som bærer den største byrden av denne stigende tendensen2.

På vårt forskningssenter jobber vi i samarbeid med eksperter fra hele verden med kliniske studier for å få en bedre forståelse for hvordan sammensetningen og utviklingen av tarmens mikroflora gjennom ernæring kan støtte spedbarnets immunforsvar og stimulere toleranseutviklingen i mage-tarmsystemet – eller til og med redusere risikoen for allergi utvikling. I Nutricia jobber vi med aktiv diettbehandling av matallergier, og ikke bare umiddelbar symptomlindring, til barnet er i stand til å tolerere kumelk igjen.

Se bilde av Dr Lèon Knippels illustrasjon: The journey towards active manangement of allergies; future strategies beyond avoidance. 

ROLLEN TIL PREBIOTIKA I AKTIV DIETTBEHANDLING AV MATALLERGI

Morsmelk er den beste ernæring for spedbarn, og inneholder blant annet bioaktive komponenter, som f.eks prebiotika, som støtter en velbalansert tarmflora og fremmer optimal immunfunksjon og utvikling.

For å etterligne denne prebiotiske effekten, er det utviklet forskjellige oligosakkarider til  bruk i morsmelkerstatninger. Den mest veldokumenterte blandingen er Nutricias prebiotiske oligosakkaridblanding av scGOS/lcFOS (9:1) – en blanding som i høy grad etterligner effekten og fordelene fra morsmelk, observert hos ammende barn.

Fordelene med Nutricias prebiotiske oligosakkaridblanding scGOS/lcFOS (9:1) er validert gjennom mer enn 20 års forskning, i mer enn 30 tidsskrifter, og nevnt i mer enn 55 vitenskapelige artikler.

  • Reduserer forekomst av spesifikke allergiske manifestasjoner, som for eksempel atopisk dermatitt 3-5
  • Øker konsentrasjonen av sunne tarmbakterier, og reduserer nivået av potensielt skadelige bakterier 6
  • Redusert forekomst av infeksjoner7,8
  • Forbedrer avføringsfrekvens og konsistens 9

Retningslinjene for World Allergy Organization (2016) anbefaler prebiotiske kostfibre til alle barn som ikke fullammes, både med høy og lav risiko for å utvikle allergi. 11 av de 19 kliniske studiene som danner grunnlaget for denne anbefalingen, inkluderte den unike prebiotiske oligosakkaridblandingen scGOS/lcFOS (9:1) fra Nutricia.



Del artikkel

Illustrasjon: The journey towards active management of allergies; future strategies beyond avoidance. From Nutricia Allergy Expert Day, Lisbon 2016. Presentation given by Dr Léon Knippels Associate Professor, Utrecht Institute for Pharmaceutical Sciences, Utrecht University, The Netherlands. (https://www.nutriciacongresses.com/congresses/presentation/101/a-novel-synbiotic-concept-for-allergy-management/)

Illustrasjon: The journey towards active management of allergies; future strategies beyond avoidance. From Nutricia Allergy Expert Day, Lisbon 2016. Presentation given by Dr Léon Knippels Associate Professor, Utrecht Institute for Pharmaceutical Sciences, Utrecht University, The Netherlands. (https://www.nutriciacongresses.com/congresses/presentation/101/a-novel-synbiotic-concept-for-allergy-management/)

Referanser

1. Pawankar R, et al. World Allergy Organisation (WOA): White book on allergy. Wisconsin: World Allergy Organization, 2011.
2. Vandenplas, Y, et al. Treatment of Cow’s Milk Protein Allergy. Pediatr Gastroenterol Hepatol Nutr, 2014. 17(1): p. 1–5.
3. Arslanoglu, S, et al., Early dietary intervention with a mixture of prebiotic oligosaccharides reduces the incidence of allergic manifestations and infections during the first two years of life. J Nutr 2008; 138(6):1091-5.
4. Arslanoglu, S, et al., Early neutral prebiotic oligosaccharide supplementation reduces the incidence of some allergic manifestations in the first 5 years of life. J Biol Regul Homeost Agents 2012; 26(3):49- 59.
5. Moro G, et al., A mixture of prebiotic oligosaccharides reduces the incidence of atopic dermatitis during the first six months of age. Arch Dis Child 2006;91(10): 814-9.
6. Haarman M & Knol J. Quantitative real-time PCR assays to identify and quantify fecal Bifidobacterium species in infants receiving a prebiotic infant formula. Appl Environ Microbiol 2005;71(5): 2318-24.
7. Bruzzese E, et al. Effect of early administration of GOS/FOS on the prevention of intestinal and extra intestinal infections in healthy infants. JPGN 2006;45(5):E95
8. Bruzzese E, et al. A formula containing galacto- and fructo-oligosaccharides prevents intestinal and extraintestinal infections: An observational study. Clinical Nutrition 2009;28:156- 161
9. Moro G, et al. Dosage-related bifidogenic effects of galacto-and fructooligosaccharides in formula-fed term infants. JPGN 2002; 34: 291-5

Print Side