Lanaflex

Lanaflex

Et fenylalaninfritt pulver i porsjonsposer for voksne med fenylketonuri (PKU) som ikke lenger følger en fenylalaninbegrenset kost. Innholder essensielle aminosyrer (store, nøytrale aminosyrer og lysin), fett, karbohydrater, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Med sukker og søtstoff. Ikke egnet som eneste næringskilde. Inneholder ikke fenylalanin. Skal ikke brukes ved planlegging av svangerskap eller under selve svangerskapet.

Produktark

Inneholder per porsjonspose (15,8 gram):
• 40 kcal
• 0,16 g fett (3 E%)
• 4,4 g karbohydrater (44 E%)
• 0,22 g kostfiber (1 E%)
• 5,2 g proteinekvivalenter (52 E%)

Bruk

Et fenylalaninfritt pulver i porsjonsposer for voksne med fenylketonuri (PKU) som ikke lenger følger en fenylalaninbegrenset kost.

Dosering

Doseringen er individuell og skal alltid gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Den anbefalte mengden er 0,79 g pr. kilo kroppsvekt/dag. Inntaket bør fordeles på tre eller flere like store porsjoner og tas ved måltider. Ikke bruk mer enn 3 poser pr. dag. Må kompletteres med annen mat for å dekke behovet av fenylalanin, væske og øvrige næringsstoffer.

Kontraindikasjoner

Skal ikke brukes hos personer under 18 år.

Forsiktighetsregler

Skal ikke brukes ved planlegging av svangerskap eller under selve svangerskapet. Lege bør rådføres før behandling med medisiner som inneholder serotonin.

Tilberedning

Det anbefales at Lanaflex tilberedes med en fortynning på 1:4. Mål opp 60 ml kaldt vann i en shaker eller annen beholder med tett lokk. Tilsett en pose (15,8 g) pulver, sett på lokket og rist godt til alt er oppløst. Lanaflex kan også blandes ut med mindre mengde vann for en tykkere konsistens. Det er da anbefalt å drikke ekstra væske samtidig. Lanaflex smaker best som avkjølt drikke og umiddelbart etter tilberedning.

Oppbevaring og holdbarhet

Åpnet porsjonspose oppbevares i en lufttett beholder og brukes innen 24 timer. Lagres tørt og mellom 5–25° C. Holdbarhetsdato på esken.

Bestillingsinformasjon

Varenummer: 902945

Bestillingsnummer: 50037

Pakningsstørrelse: eske med 40 poser á 15,8 gram

 

Print Side