Nutrison Advanced Diason Low Energy

Komplett sondeernæring med kostfiber og redusert energitetthet til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring til pasienter med diabetes eller nedsatt glukosetoleranse, og som har et redusert energibehov. Inneholder 0,78 kcal/ml.
ProduktarkNutrison Advanced Diason Low Energy har en energitetthet på
0,78 kcal/ml. Ernæringsmessig komplett i 2000 ml (1560 kcal).
Nutrison Advanced Diason Low Energy er en spesiell sammensatt
sondeløsning for pasienter med diabetes eller nedsatt
glukosetoleranse. Hovedhensikten er å stabilisere blodsukker
og samtidig forebygge senkomplikasjoner.
Nutrison Advanced Diason Low Energy har dokumentert gunstig effekt både på postprandiale
blodsukkerstigning samt HbA1c verdier (1).
Karbohydratandel er tapiokastivelse og litt fruktose. Nutrison
Advanced Diason Low Energy inneholder Nutricias patenterte og
godt dokumenterte fiberblanding mf6™ som er en blanding av 6 ulike
fiberkilder (3 løselige; akasiegummi, inulin, fruktooligosakkarider og
3 uløselige; soyapolysakkarider, resistent stivelse, cellulose). Studier
har vist at denne fiberblandingen gir en bedret transittid og reduserer
oppblåsthet (2), prebiotisk effekt – økt mengde bifidobakterier (3), gir økt
produksjon av kortkjedete fettsyrer (4), reduserer forekomst av diare (5) og
reduser forekomst av forstoppelse (6). mf6™-blandingen består av 80%
løselige og 20% uløselige fibrer. Løselig fiber er i studier vist å gi bedre
blodsukkerkontroll hos prediabetes- og diabetes type 2 pasienter (7).
Proteinkilden i Nutrison Advanced Diason Low Energy er soyaprotein.
Soyaprotein kan bidra til å redusere kolesterolet (8). Fettet i Nutrison
Advanced Diason Low Energy består hovedsakelig av enumettet fett fra
solsikke- og rapsolje (70 %) og har lavt innhold av mettet fett. Raps og
solsikkeolje samt MCT fett bidrar til en gunstig fettsyresammensetning.
Å erstatte mettet fett med enumettet fett kan være gunstig med
hensyn på risiko for hjerte- og karsykdom (9-11).
Fri for melkeprotein. Glutenfri. Laktosefri.
Indikasjon
Sondeernæring til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring til pasienter med diabetes mellitus eller hyperglykemi, f.eks. ved nedsatt glukosetoleranse med et redusert energibehov.
Dosering
Doseringen er individuell, og skal gjøres i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Ernæringsmessig komplett og kan brukes som eneste kilde til ernæring.
Kontraindikasjoner
Pasienter som trenger en fiberfri diett. Spedbarn. Pasienter med galaktosemi og fruktoseintoleranse. Intoleranse mot ett eller flere av produktets ingredienser.
Forsiktighetsregler
Anvendes med forsiktighet til barn fra 1-6 år.
Administrasjon
Enteral ernæringspumpe gir tryggest administrasjon. Ved bruk av gravitasjonssett bør Ch ≥8 brukes. Innholdet kontrolleres og ristes godt før bruk. Anvendes romtemperert.
Holdbarhet
12 måneder fra produksjonsdato. Holdbarhetsdato står på pakningen. Hengetider: Når flasken er tilkoblet ernæringssettet (aseptisk håndtert, lukket system), har den den en hengetid på maks. 24 timer. Når korken tas av flasken (i et åpent system) har flasken en hengetid på maks. 8 timer. Oppbevaring etter åpning: Når flasken er åpnet (folie perforert og ernæringssettet fjernet), skal flasken lukkes og oppbevares i kjøleskap i maks. 24 timer.
Oppbevaring
Lagres tørt og mellom 5 – 25° C.
SE OPPLÆRINGSFILM OM PRODUKTET
Bestillingsinformasjon
Nutrison Advanced Diason Low Energy
Varenr.: 953025 Bestillingsnr.: 40890
Salgsenhet til apotek/sykehus: 8 x 1000 ml pack
NB! Kommer i ny forpakning i 2019.
Vennligst kontakt kundeservice for bestilling / assistanse.
MF6 (Multi Fibre-blanding)
Nutricia bruker en blanding av 6 forskjellige fibrer i Multi Fibre-blandingen.
Les merRelaterte produkter

Nutrison Advanced Diason
Komplett sondeernæring med kostfiber til kostbehandling av sykdomsrelatert underernæring hos pasienter med diabetes eller nedsatt glukosetoleranse, og som har et normalt energibehov. Inneholder 1,03 kcal/ml.
Les merReferanser
(1) Vaisman, N. et al. Clin Nutr 2008; 3 (Suppl 1): 125.
(2) Silk DB, et al. Clin Nutr 2001;20(1):49–58.
(3) Guimber D et al Br J Nutr. 2010 104(10):1514-22.
(4) Schneider SM, et al. Clin Nutr 2006;25(1):82–90.
(5) Wierdsman NJ, et al. Ned Tijdschr Dietisten 2001; 56:243–7.
(6) Trier E, Wells JCK, Thomas AG. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1999;28(5):595 (Abstract).
(7) Vaisman, N. et al. Clin Nutr 2006; 25: 897-905.
(8) Anderson, JW et al. N Engl J Med, 1995;333(5):276-82.
(9) Kris-Etherton, P.M et al. J Nutr. 1999;129(12):2280-4. ’
(10)Mensink, R.P. et al. Am J Clin Nutr, 2003;77(5):1146-55.
(11)Katan, M.B et al. Am J Clin Nutr. 1995;61(6 Supçpl):1368-1373.