Informasjon til foreldre – endret innhold i Pepticate & Pepticate PLUS

28 January 2020

Informasjon til foreldre – endret innhold i Pepticate & Pepticate PLUS

Informasjon til foreldre

Vi oppdaterer Pepticate og Pepticate PLUS for å oppfylle den nye EU- lovgivningen om ernæringssammensetningen i melkeerstatninger til spedbarn. Det pågår forskning innenfor spedbarnsernæring, og den nye lovgivningen gjenspeiler den nyeste vitenskapelige kunnskapen på området. Endringene gjelder alle produsenter av melkeerstatninger og tilskuddsblandinger, inkludert oss i Nutricia. Vi forstår at endringer i barnets melkeerstatning, uansett om de er små eller store, kan forårsake spørsmål. Det er viktig å vite at ernæringsprodukter for barn er de mest regulerte produktene i verden. Våre Pepticate produkter har blitt nøye testet og er av høyeste kvalitet.

For mer informasjon om endringene, se nedenfor. Ta også gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål.

Hvorfor oppdateres Pepticate?

Vi oppdaterer Pepticate og Pepticate PLUS for å oppfylle den nye EU-lovgivningen om ernæringssammensetningen til alle melkeerstatninger til spedbarn. Lovgivningen som stiller krav til næringssammensetning i næringstilskudd til spedbarn, vil tre i kraft i løpet av de kommende månedene.

Når skjer oppdateringen?

Alle produsenter av morsmelkerstatning og tilskuddsblandinger skal imøtekomme disse endringene i produksjon innen 22. februar 2020.

Hva er endringene?

Det vil være endringer i innholdet av enkelte vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for å oppfylle den oppdaterte lovgivningen. En av de viktigste endringene er en obligatorisk økning i innhold av DHA (dokosaheksaensyre), som er en omega-3 fettsyre i produktene. Som et resultat kan du og barnet ditt merke mindre endringer i lukt, tekstur og smak. Vi forsikrer deg om at dette er helt normalt.

Hva er DHA/omega-3?

Omega-3 er en samlebetegnelse for en rekke langkjedede fettsyrer, som er viktige å få gjennom maten vi spiser. Kroppen produserer selv det meste av fettsyrer den trenger, men noen må man sørge for å få gjennom maten. DHA (dokosaheksaensyre) er en av disse langkjedede omega 3-fettsyrene som du selv må tilføre kroppen.

Er de nye Pepticate produktene trygge å bruke?

Vi forsikrer deg om at kvaliteten og sikkerheten til våre produkter er vår første prioritet. Målet med lovgivningen om spedbarnsernæring er å sikre at alle produkter for spedbarn har en optimal ernæringsmessig sammensetning og er sikre å bruke. Disse endringene er basert på den nyeste vitenskapelige forskningen på dette området og hva som er beste for barnets ernæring. Alle våre oppdaterte produkter er i tråd med EU-lovgivningen.

Betyr dette at alle produsenter vil levere det samme produktet?

Nei, alle produktene er ikke de samme. Som et resultat av den oppdaterte lovgivningen har mengdene av enkelte vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer endret seg hos alle produsenter. Imidlertid kan produsenter selv legge til andre ingredienser.

Mange av våre produkter inneholder flere ingredienser og ulike nivåer av næringsstoffer, noe som gjør våre produkter unike. Gjennom en vitenskapelig og innovativ utvikling av våre produkter, utvikler og forbedrer vi produktene våre kontinuerlig til fordel for både barn og familier.

Vi bruker bare ingredienser av høy kvalitet i våre produkter. Vi tilstreber den høyeste kvalitetsstandard for å sikre at produktene er trygge å bruke for deg og barnet ditt. Kvaliteten på ingrediensene og prosessen er noe som kan variere mellom produsenter.

Kan jeg fortsatt kjøpe den gamle versjonen av Pepticate og Pepticate PLUS?

Pepticate og Pepticate PLUS vil gradvis erstattes med de nye versjonene etter februar 2020. Produkter produsert før 22. februar 2020 vil fortsatt være i salg til inntil lager er oppbrukt. Tilgjengeligheten av den gamle versjonen vil derfor variere.

Hvordan sikrer jeg best mulig overgang for barnet mitt til det nye Pepticate produktet?

Når det er endringer i næringssammensetningen i et produkt, vil fordøyelsessystemet bruke litt tid på å venne seg til endringene. Endringene i fordøyelsessystemet vil imidlertid være minimale og midlertidige. Hvis du er bekymret for overgangen til det nye produktet, kan du prøve en gradvis overgang.

Bør jeg tilberede de oppdaterte Pepticate produktene på en annen måte?

Følg alltid instruksjonene på etiketten når du blander produktet. Instruksjonene på både Pepticate og Pepticate PLUS er å riste flasken straks etter blanding. Dette er fordi pulveret løser seg bedre opp hvis flasken ristes umiddelbart.

Har du flere spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss i Nutricia på 23 00 21 00 eller nutricia@nutricia.noDel artikkel

Hypoallergen melkeerstatning for spedbarn og barn med kumelkallergi

Pepticate

Pepticate er en morsmelkerstatning for barn med melkeallergi. Den produseres av melk, men melkeproteinet er brutt ned til mindre deler. Babyens immunforsvar gjenkjenner den derfor ikke som melk, og det oppstår svært sjelden allergisk reaksjon. Pepticate er et høygradig hydrolysert produkt.

Pepticate PLUS

Pepticate PLUS er en tilskuddsblanding for barn med melkeallergi. Den produseres av melk, men melkeproteinet er brutt ned til mindre deler. Barnets immunforsvar gjenkjenner den derfor ikke som melk, og det oppstår svært sjelden allergisk reaksjon. Pepticate PLUS er et høygradig hydrolysert produkt.

LES MER OM PEPTICATE

HAR DU SPØRSMÅL OM PEPTICATE?

Tina Strand Eide

Field Sales Manager, Norway

tina.eide@danone.com47 02 86 64

Print Side